FOTO: Profimedia

NAJVEĆI LJUBAVNICI U POLITICI: Ni ne slutite tko je na listi

Autor: Iva Međugorac

Ne, Joža Manolić nije se ponovno oženio, no unatoč tome upravo se njegovo ime spominje kod nabrajanja najvećih zavodnika na domaćoj političkoj sceni. Dakako, Manolić nije jedini političar s tom stignom.

Posljednji koji je javnost upoznao sa svojim razvodom bio je donedavni šef oporbe Davor Bernardić, svojedobno se pred javnošću slomio nekadašnji živozidaš Branimir Bunjac priznajući da ga je ostavila supruga. No, rekorder na tom polju svakako je Zlatko Mateša, bivši političar i dugogodišnji šef HOO koji se ovih dana razišao sa svojom dugogodišnjom partnericom Bojanom Maglaić, koja je od njega mlađa tridesetak godina. I prije Maglaić, Matešu je pratila stigma najvećeg zavodnika na hrvatskoj društveno-političkoj sceni, što i ne čudi budući da se čovjek ženio čak tri puta i to svaki puta naravno sa damama koje su mlađe od njega. U svojim javnim nastupima nikada nije krio da je sa svojim bivšim ženama ostao u prijateljskim odnosima jer kako je kazao pamti samo sretne dane.

Uz bok Mateši, uvrstio se i HDZ-ov Goran Pauk, nesuđeni europarlamentarac koji također za sobom ima tri braka, a posljednji je puta u bračnu luku uplovio u 50-toj godini života. Razvod za sobom vuče i Vladimir Šeks, HDZ-ov doajen koji je više od tri desetljeća proveo u braku s tajanstvenom Marijom, o njihovom se razvodu u javnosti nije previše govorilo, a Šeks je u travnju 2003. godine oženio liječnicu Anicu Ressler, koja je umrla lani u ožujku.

U braku nije opstao niti Željko Kerum, koji je nakon dugogodišnjeg braka napustio svoju suprugu Anku, te se skrasio s atraktivnom Fani Horvat. Bračni brodolom doživio je i bivši zadarski gradonačelnik te nekadašnji HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta, koji je nakon razvoda oženio deset godina mlađu tajnicu s kojim danas ima dvoje djece. U novi je brak nakon razvoda uplovio i bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je oženio atraktivnu Anu Šarić, no dakako, nije razvod rezerviran samo za HDZ-ove, primjerice, SDP-ov Boris Lalovac razveo se nedugo nakon što je u Bujici puštena snimka u kojoj navodno zlostavlja vlastitu ženu.

U drugom je braku i bivši HNS-ov šef Ivan Vrdoljak, a da se u Partiji kriju i ljubavnici koji nisu smogli raskinuti brak, šuškalo se mjesecima, osobito u periodu dok je Zoran Milanović kao premijer ravnao Vladom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.