Foto: Instagram/@octophantie

MALTRETIRALI SU JE ZBOG IZGLEDA, DOKTORI NISU BILI POZITIVNI: Mia je sve oduševila u Supertalentu, njena priča mnogima može biti inspiracija!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kada slušamo natjecatelje “Života na vagi” i kroz što su prolazili kroz svoje djetinjstvo zbog pretilosti, malo tko bi pomislio da isto zlostavljanje prolaze i oni koji se nikako ne mogu udebljati. Upravo to dogodilo se instruktorici plesa na šipci, Mii Kuleš, koju je šira javnost upoznala u showu “Supertalent”, gdje je sa svojim plesnim partnerom Ivanom Štrkljevićem osvojila ‘zlatni gumb’.

Nakon audicije, Mia je otkrila nešto više detalja o privatnom životu, plesu na šipci s kojim se bavi već deset godina, odrastanju te borbi s depresijom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mia Kuleš (@octophantie)

Najveća podrška su joj prijatelji i majka, a vjeruje i da bi otac bio ponosan na to gdje se nalazi danas i što je postigla u životu. “Oca sam nažalost izgubila 2019. godine. Bio je u sportu cijeli život i jedini me u obitelji razumio. Cijeloga je života bio trener, bavio se nogometom i radio je u sportskoj dvorani. Vjerujem da bi bio jako ponosan na mene”, rekla je Mia u intervjuu za Gloriju.




Mia se od malena bavila plesom i atletikom, a pole dance ju je u potpunosti osvojio i znatno pridonio poboljšanju njenog zdravstvenog stanja. Naime, ranije se borila s ozbiljnim problemima s kralježnicom. Dvije godine nosila je steznik po 18 sati dnevno te jedva stajala na nogama. Doktori su predviđali da će na operacijskom stolu završiti sa 20 godina, a nisu bili sigurni ni hoće li moći hodati. Danas ponosno kaže, ne da hoda, već ‘leti’!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Mia Kuleš (@octophantie)

Tijekom audicije mnogi su primijetili njenu famoznu figuru, no u djetinjstvu nije primala komplimente na račun izgleda. Umjesto divljenja, naišla je na osudu. Dugo godina proživljavala je vršnjačko nasilje u školi, gdje su ju nazivali ‘daskom za peglanje’ i dobacivali da se ‘kosti bacaju psima’. Mia je bila nemoćna. Njen brz metabolizam nije joj dozvoljavao da dobije nekoliko kilograma, a nisu pomogli ni doktori ni tablete.

“Šipka mi je dala snagu da prihvatim svoje tijelo zbog toga što ono može, a ne zbog toga kako izgleda”, objasnila je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mia Kuleš (@octophantie)

“Kad pričamo o body positivityju, pričamo o prihvaćanju sebe, svog tijela i moći koje imamo unutar njega. O mentalnom zdravlju puno pričam, dijagnosticirana mi je depresija i pijem antidepresive. Netko će se okrenuti psihoterapiji i nekom prirodnijem načinu liječenja, a ja sam u jednom trenutku zbog smrtnih slučajeva, korone, zatvaranja studija i kluba potražila stručnu pomoć”, otkrila je Mia koja danas uživa u životu, svom predivnom tijelu i onime čime se bavi.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.