Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

LIPOSUKCIJA ILI DIJETA? U čemu je ipak Kolindina tajna?

Autor: Iva Hanzen

Već tjednima po medijima čitamo kako je za novi izgled predsjednice Kolinde zaslužna liposukcija. Takvi napisi čista su glupost jer svatko tko se bavi modom, ljepotom i fitnessom reći će vam da liposukcija možda čini čuda u području trbuha, ali ne i na licu.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, predsjednica je u licu vidno tanja nego što je bila, a to je očito produkt dijete. Neki mediji spekuliraju kako svako malo odlazi na liposukcije jer je gotovo nemoguće u tako kratkom roku skinuti višak kilograma, no čak i ako to jest istina, Kolinda svakako uz to kombinira i dijetu. Mnoge je s druge strane začudilo kako je moguće da je Kolinda za potrebe dijete jela čvarke, ali izgleda je istina najbliže tome da se ne radi samo o liposukciji ili samo o dijeti, nego o takozvanoj liposukcijskoj dijeti.

Unsplash

Autor liposukcijske dijete je nutricionist Kenan Mandra koji tvrdi da je usavršio dijetalni program za zdravo i brzo mršavljenje. Liposukcijska prehrana uključuje vraćanje hrani koju su jeli naši preci, a to uključuje prirodne masti nađene u životinjama i biljkama. Zato je sasvim logično da je Kolinda za doručak jela jaja i čvarke.  Na ovaj način se nije izgladnjivanja, nego se fino dobro najela za doručak pa joj je vrijeme do ručka prošlo u trenu.

Unsplash

 

Isto tako bila je jako disciplinirana pa nije jela slatko, baš kao što preporučuje Mandra koji smatra da je šećer najveći problem današnje prehrane pa se liposukcijska dijeta temelji na unosu masti i proteina. Tako se potiče razgradnja masti u tijelu, odnosno metabolizam koristi vlastite zalihe masnoća kao izvor energije.  S druge strane kada gladujemo organizam taloži masne naslage jer se tako priprema za period bez hrane. Rezultat su suvišni kilogrami. Zato predsjednica nije činila ništa loše kad je jela malo masniju hranu ujutro.

Unsplash

Inače, cilj liposukcijske dijete je da se zalihe masnoća u organizmu potroše u roku od 10 do 14 dana tako da je zaista moguće da je Kolinda u tako kratkom periodu izgubila toliko kilograma.
I konačno ono što je zaista zaslužno za Kolindin sjajan izgled je upornost. Nije pokleknula kad god su joj suradnici nudili grickalice i kekse, a iako su jedan dan u uredu jeli slasne palačinke i njih je odbila. Čak se nije prejedala na putovanjima i formalnim prigodama. Bravo Kolinda.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.