Ilustracija/Pixsell/Pixabay

‘LIPO TE PO*RA BABETINO’ Kaos ispod objave Prijatelja životinja, napala Rimca, nije dugo čekala njegov odgovor

Autor: Dnevno

Udruga Prijatelji životinja nedavno je na svom Facebook profilu podijelila članak o poznatim vegetarijancima i veganima, što je potaknulo ogromnu raspravu pratitelja. Naime, u tekstu se spominju domaća poznata lica koja su vegani ili vegetarijanci: Nina Badrić, Ivan Banfić, Darko Rundek, Barbara Vicković, Ivana Plechinger, Krešimir Dolenčić, Mate Rimac, Goran Višnjić i Igor Barberić.

Čini se da su UPRAVO poznata imena zasmetala jednoj korisnici Facebooka, koja se brzo obrušila na njihov novčanik. “Ne jedu meso??? A da li doniraju ili financijski podržavaju neki ili neke azile i udruge. Koliko udomljeni životinja ima svako od njih”, komentirala je, no očito se nije nadala da će joj na komentar odgovoriti Mate Rimac koji je godinama vegan, te o tome često govori i putem društvenih mreža.

“Zar trebamo pisati o tome gdje doniramo i pomažemo? To što se netko ne hvali donacijama ne znači da ne donira”, poručio joj je i prikupio više od 800 lajkova.

“Lipo te po*ra babetino”, “Mate pomaže cijeloj Hrvatskoj”, branili su Rimca ostali, a netko je gospođi postavio protupitanje:

“Volite li Vi gospođo djecu? Ako da, koliko ste ih posvojili ili udomili? Mate Rimac glavni problem bilo kojih ekstremista kod nas je i ogromna količina agresije koju ispoljavaju prema svima koji su drugačiji. Kladim se da pola tih zagriženih sjedi doma na kožnim foteljama, nose kožne cipele itd.. ali zato rigaju vatru na sve što nije u njihovom kalupu”, zaključio je.

Inače, osim dijela rasprave u koju se uključio Rimac, nastavila se velika polemika oko onih koji jedu mesu i onih koji ne jedu, a nije nedostajalo niti provokacija.




Nekoliko je pratitelja tako komentiralo promjenu životnih navika pjevačice Nine Badrić, te su ustvrdili da joj baš i ne vjeruju da ne jede meso. “Osim što ne vjerujem Nini , vegetarijanka sam preko 40 godina”, glasio je jedan od komentara, a primijećeno je i da je Darko Rundek priznao nedavno da ponekad jede ribu.

‘Za mene je svinja kralj životinja”, komentirao je jedan od pratitelja, a bilo je i onih kojima je meso ‘sve’ i onih koji smatraju da će zbog toga završiti kod doktora. “Ja jedem meso i podržavam udrugu mesara i ne hvalim se time! Živjeli ražnjići!”, komentirala je pratiteljica, a druga joj je odgovorila: “Sjeti se ovih riječi kad budeš kod doktora”




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.