Kreće nadmetanje za brončanu stražnjicu Saddama Husseina

Autor: T.T.

Ely, koji Saddamovu guzicu čuva gotovo osam godina, kaže da će sav prihod od dražbe donirati udrugama koje pomažu ranjenim britanskim i američkim vojnicima.

Britanska aukcijska kuća se priprema za otvaranje dražbe tijekom koje će ekscentrici moći pribaviti stražnjicu odrezanu s brončanog kipa Saddama Husseina.

Pripadnik elitnih britanskih zračnih snaga, Nigel Ely, je dio kipa veličine 60×60 centimetara pokupio 2003. godine prepoznavši da bi ovaj jednog dana mogao postati vrijedan kolekcionarski predmet.

– Kad smo stigli na Trg Firdos u Bagdadu, kip je taman bio srušen i američki vojnici su ga okružili oklopnim vozilima – izjavio je Ely za BBC.

– No ja sam želio dio statue, pa sam upitao mogu li ponijeti stražnjicu. Američki marinac mi je rekao, stari, nema beda, samo se posluži.

Ely, koji Saddamovu guzicu čuva gotovo osam godina, kaže da će sav prihod od dražbe donirati udrugama koje pomažu ranjenim britanskim i američkim vojnicima, piše AP.

Dražba je najavljena za 27. listopada.




Autor:T.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.