iStock

JEDNU OD OVIH GREŠAKA SIGURNO I SAMI RADITE: Znate li kako ispravno ispohati meso?

Autor: dnevno.hr

Savršeno pohano meso odlikuje hrskava i dobro pečena korica, dok istodobno unutrašnjost mora ostati sočna. Kako postići taj efekt? Vrlo jednostavno. Ne smijete raditi određene greške tijekom pripreme.

Naime, većim komadima mesa potrebno je više vremena za termičku bradu nego manjim komadima, zato izbjegavajte pohanje komada različite veličine i debljine u istoj tavici, a istodobno obratite pažnju na to da ne vadite iz tave sve komade meso u isto vrijeme. Ako to činite, jedan komad mesa će se presušiti, a drugi ostati krvav. Zato kada režete meso imajte na umu da ga režete na jednaku debljinu i dužinu. Jeftini komadi mesa odlični su za pohanje, međutim, znajte da će dobar ukus imati isključivo oni komadi koje ste prethodno omekšali batom za meso.

Ukoliko hladan, ili pak mokar komad mesa stavite u zagrijano ulje, ono će prštati na sve strane, a time ćete dobiti i loše ispečen komad mesa koji neće biti ni ukusan, ni hrskav. Zato nemojte pohati meso koje ste tek izvadili iz hladnjaka. Izvadite ga pola sata prije upotrebe i prije procesa pohanja ga dobro posušite, najbolje papirnatim ubrusom. Da biste dobili ukusan odrezak s hrskavim omotačem valja ga dobro umočiti u namirnice za pohanje i to nekoliko puta. Meso dobro prekrijte jajima i brašnom, a posebnu pozornost obratite na krušne mrvice – što više mrvica, to hrskavije meso.

I naravno, začini su neizostavni. Meso prije pohanja dobro začinite, utrljajte u njega sol, ali i ostale začine po ukusu. U krušne mrvice možete dodati sitno rezano začinsko bilje, time ćete dobiti još ukusnije komade mesa.

 

 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.