Pixabay

Jedete kisele krastavce? Ovo obavezno morate znati

Autor: Dnevno

Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralim poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12 i riboflavinom.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju probave i potiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma.

Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu.

Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina, proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik, piše Večernji list.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.