Marko Jurinec/PIXSELL

Jedan je trik najvažniji: Znate li kako se kuha najukusnija šunka?

Autor: dnevno.hr

Kuhana šunka može se pripremati na dva načina – u vodi ili pak u tijestu i naravno, neizostavan je dio svake uskrsne trpeze. Okus kuhane šunke, ako je pravilno pripremate, teško može bilo koga odbiti. Šunku prije kuhanja valja prvo dobro isprati u toploj vodi, staviti je u posudu u kojoj se može potpuno prekriti hladnom vodom. Kuha se dok ne omekša za što je potrebno i do tri sata. Nakon kuhanja vrlo je bitno ostaviti šunku da se hladi u tekućini u kojoj se kuhala. Ako je ta tekućina preslana, u nju dolijte još ključale vode.

Nakon što je šunka jednu noć stajala u vodi, prokuha se i dobro osuši te se takva uvije u prst debelo dizano crno krušno tijesto. Ono se više puta probode da kod pečenja ne bi puklo. Tako spremljeno peče se četiri sata, šunku u tijestu potrebno je ohladiti, a s ovom metodom šunka dulje ostaje svježa.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.