fbpx

Istraživanje otkriva kobne suprotnosti ‘spolnog uživanja u filmovima’

Autor: K.K.

Dvostruko više muškaraca traži sex u filmu dok čak četiri puta više muškaraca želi golotinju. Auto potjere i akcijske sekvence također su puno popularnije kod muških gledatelja.

Istraživanje provedeno nad 2 tisuće odraslih osoba pokazalo je da kada muškarci žele pogledati film, oni traže DVD sa scenama sexa, golotinje i akcije, dok se žene vole smjestiti uz muzikalnu romantičnu komediju sa sretnim završetkom.

Dvostruko više muškaraca traži sex u filmu dok čak četiri puta više muškaraca želi golotinju. Auto potjere i akcijske sekvence također su puno popularnije kod muških gledatelja.

Žene pak preferiraju plačljive filmove uz dobre pjesme i scene plesa, što pak potpuno odbija mušku populaciju. Svaka dvadeseta ispitana ženska osoba priznala je da je savršeni film jedan od mjuzikla iz tvornice Bollywooda.


Iako se spolovi ne slažu oko onoga što žele gledati na filmu, definitivno se slažu oko ono ga što ne žele gledati. Oba spola smatraju odbojnim filmove koji imaju prekompliciranu radnju (33% muškaraca i 37% žena).

Evo Top 10 faktora koji čine savršeni film:

Žene

1. Happy End

2. Tužna i plačljiva scena

3. Pjesma i scene plesa
4. Romantična komedija

5. Psihološki triler

6. Muško/Ženski parovi
7. Mjuzikl

8. Animacije

9. Tragedija

10. Katastrofa

Muškarci

1. Auto potjere

2. Scene golotinje

3. Akcijske sekvence

4. Scene sexa

5. SF fantazija

6. Scene potjere

7. Borilačke vještine

8. Nasilne i krvave scene

9. Rat

10. Ispitivanja

– Ovo istraživanje pokazalo je kako se žene i muškarci zapravo ne mogu složiti oko filmova. Objašnjavaju sve one parove koje vidite u kinu kako se svađaju oko toga što će gledati. Filmovi nas vode na emotivna putovanja i dopuštaju nam sve te razne osjećaje. Ono što žene žele od filma je da im potvrdi pozitivno razmišljanje o svijetu, dok muškarci žele one iskonske osjećaje života, a to su smrt, adrenalin i sex, izjavila je Jane Crowther, direktorica časopisa Total Film.

Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.