©Facebook/RachaelStewart

INTERNET JE PONOVNO POLUDIO: Vidite li ružičastu i bijelu ili sivu i plavu?

Autor: A.B.

Nakon haljine koja se pretvorila u senzaciju društvenih mreža, stiže nova sporna fotografija. Kakve boje su kratke hlače i natikače?

Sve je počelo s haljinom koja je izludila ljude diljem svijeta jer se nisu mogli složiti oko toga je li haljina crno-plava ili bijelo-zlatna.

No pojavila se nova fotografija, ovaj puta sportske odjeće, s kojom je započela i nova debata.

Sliku kratkih hlača, topa i natikača je na svom Facebook profilu objavila Rachael Stewart iz Nottinghtama. ‘Ne znam kako drugi vide išta osim ružičaste i bijele?’, napisala je ispod fotografije.

Ipak, velik broj ljudi, čini se, vidi samo i isključivo sivu s varijacijama plave ili tirkizne boje.

A kako bi se stvari dodatno zakomplicirale, neki tvrde da vide ružičastu i tirkiznu, dok drugi pak tvrde da je odjeća na slici kad su je prvi puta vidjeli bila ružičasta i bijela, a sad je promijenila boju.

© Facebook/RachaelStewart
© Facebook/RachaelStewart

Podsjetimo, nakon što je 21-godišnja pjevačica iz Škotske, Caitlin McNeill, objavila fotografiju haljine, primjetivši da njezini prijatelji vide različite boje, fotografija je postala prava online senzacija, te je pogledana i podijeljena više milijuna puta.
Čak su i zvijezde poput Kim Kardashian reagirale. Ona je molila svojih 29, 4 milijuna pratitelja na Twitteru da joj pomognu riješiti dilemu o boji haljine jer se ona i suprug Kanye West nisu nikako mogli složiti.

Samo na Twitteru je #TheDress spomenuta više od milijun puta.




Andrew Lotery, profesor oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Southhamptonu, je za Daily Mail rekao kako bi razlika u percepciji mogla biti posljedica uvjeta osvjetljenja, uređaja na kojem se slika gleda, pa čak i dobi i spola osobe.

Objasnio je da svatko ima različite kombinacije gena koji stvaraju osjećaj za boje, a žene pritom imaju širi raspon boja.




Autor:A.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.