Facebook

HRVATSKA MLADOST ZNA ŠTO JE UMJETNOST: ‘Šteta što je izložba bila za vrijeme ‘tekme’, ali – zadovoljni smo!’

Autor: S. Vučković

Ante Trusić, Vedrana Pavić, Branimir Boban, Ruben Eli Ivanuša i Branimir Benčak, te Tomislav Peterlić iz Pule, postavili su izložbu u Domu umirovljenika u zagrebačkoj Klaićevoj ulici br. 10.

Šest mladih umjetnika, pet bivši polaznika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu  – Ante Trusić, Vedrana Pavić, Branimir Boban,  Ruben Eli Ivanuša i Branimir Benčak te Tomislav Peterlić iz Pule, postavili su izložbu u Domu umirovljenika u zagrebačkoj Klaićevoj ulici br. 10.

Na izložbi se predstavili radove u keramici, nakit, lančiće i ogrlice izrađene od raznih vrsta metala te slike te crteže, slike i grafike.

Vedrana Pavić je završila odjel dizajna metala i radi sve što se s metlom može napraviti. U većini je to dizajn nakita, unikatni lančići ali i skulpture u prostoru.

“Nas pet je iz Zagreba i kolega iz Pule, a ovo nam je druga skupna izložba na kojoj sudjelujemo,  kaže nam Vedrana koja je u Klaićevoj izložila unikatni metalni nakit. Izložba je ranije dogovorna pa nismo znali da će pasti u vrijeme utakmice Hrvatske na Euru, ali smo vrlo zadovoljni. Gledali smo prvo poluvrijeme, otvorili izložbu i nastavili gledati tekmu. Gosti su zadovoljni, mi smo zadovoljni, a odjek izložbe je odličan.”

Vedrana kaže da joj je malo žao što je dizajn keramika neopravdano podcijenjen jer se katkada poistovjećuje s klasičnim zanatom.

“Naravno da je to zanat, keramika je jedan od najstarijih zanata na svijetu, treba znati napraviti dobar proizvod, ali ga treba dobro oblikovati, dizajnirati ili oslikati u pravo umjetničko djelo. ”

Izložba je prodajnog karaktera, važno je naglasiti da je svaki izložak je unikat, a prihod od prodaje umjetničkih djela namijenjen za daljnje usavršavanje mladih umjetnika.




Facebook
Facebook

 

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.