Foto: Depositphotos

HRSKAVO, SOČNO, NEODOLJIVO! Samo za prave gurmane: Tajna savršenog odojka

Autor: dnevno.hr

Ako želite ispeći savršeni odojak, a svi to žele, pridržavajte se ovih savjeta.

Meso posolite večer prije pečenja
Dobro posolite cijeli komad svježeg mesa i ostavite ga u hladnjaku preko noći da sol ‘uđe’ što dublje u odojka

Pobrišite odojka papirnatim ručnikom
Papirnatim ubrusom odstranite svu eventualnu tekućinu s kože jer će kožica na taj način biti hrskavija

Zarežite kožu
Ukoliko nožem zarežete kožu odojka nekoliko milimetara i veličine od dva centimetra masnoća će izaći kroz površinu mesa, a korica će na kraju biti hrskavija i ukusnija

Podlijevanje
Odojka podlijevajte svakih 15 minuta i to s malo piva

Direktno pečenje
Komad odojka stavite peći direktno na rešetku u pećnici na obrnuti način, a ispod nje staviti lim za pečenje. Ovo će zajamčiti hrskavost kožice, a sav višak masnoće iscurit će u lim za pečenje

 




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.