Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

‘HEROJ KOJI TO NIKAD SAM NE BI IZABRAO BITI’ Ribafish dovršio projekt u spomen na sina Roka

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Nakon četiri godine, Domagoj Jakopović Ribafish obišao je posljednji od 50 otoka čime je dovršio projekt RokOtok, kojeg je pokrenuo u spomen na svog sina Roka, koji je preminuo u dvanaestoj godini. Na svom Instagram profilu otkrio je kakav je bio osjećaj primiti posljednju zastavicu.

“Unije su nekako ispale zadnji otok na našoj višegodišnjoj putešestviji. Nakon visokog pješčanog Suska, niskih i čudesnih Srakana, Unije su spoj svega u okolici s bonusom od ogromnog plodnog polja i aerodroma koji se uskoro konačno vraća u funkciju”, napisao je Ribafish na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Domagoj Jakopović Ribafish (@ribafish13)

“Kao da nema pravde na ovome svijetu”

“Nakon sat i pol do Suska, današnjih tek 1800 metara od Velih Srakana do Unija je unatoč jakom kurentu i za naš brod opasnim plićinama, protekao prilično mirno, osim što je vjetar puhao s lijeva pa je Boris mlatio mene, a ne ja njega. Primio sam zastavicu s broda, polako izašao na stijene, zagrlio Borisa i isplakao se kao da nema pravde na ovome svijetu”, dodao je.




Ribafishev projekt dirnuo je i oplemenio one najmanje, ali i odrasle, što je vrlo emotivno opisala novinarka Martina Frka Milotić u objavi na svojoj Facebook stranici “Mala kme osvajat svijet”, kojom se zahvalila Ribafishu na tome.

Cijela Hrvatska  slavi otvorenje jednog mosta koji će mnogima, kažu, promijeniti život. I to je lijepo i dobro, i sigurna sam da je izgradnja bila skupa i teška.

Ipak, ima nekih mostova koji stoje na daleko težim temeljima i onih koji su plaćeni daleko, daleko skuplje.




Most kojim je Ribafish povezao 50 naših otoka veći je i važniji od svih; neprocjenjiv je i ne može se mjeriti u nikakvim eurima, dolarima ni drugim bezvrijednim valutama. Mjerljiv je samo uspomenama, nadama, vjeri u neko bolje sutra, u nekim dječjim osmjesima i nekom budućem svijetu koji će možda biti ljepše i bolje mjesto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Domagoj Jakopović Ribafish (@ribafish13)

“Ljudina ogromnog srca”

RokOtok ponosno stoji na temeljima od ljubavi i čiste, iskonske hrabrosti, izgrađen golim rukama i čistim srcem heroja koji to nikada ne bi sam izabrao biti.

Ovi betonski mostovi mogu biti čvrsti, otporni i moćni, ali mostovi među svjetovima, vremenima i ljudima, među očevima i sinovima, oni od snova i nada i ljubavi… e, ti su za zauvijek.

Hvala ti, ljudino ogromnog srca.
Ne poznajemo se, ali nadam se da smo, nekako, uzeli dio tvog tereta.
I da će sva ova djeca kroz svoje živote graditi neke nove mostove na koje će moći biti ponosni”, poručila je Frka Milotić.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.