Davor Puklavec/PIXSELL

Greška koju svi činite kad pripremate meso: Ovo bi moglo biti kobno

Autor: dnevno.hr

 Treba li oprati, ili ne sirovo meso, jedna je od dvojbi mnogih koji spravljaju hranu, a stručnjaci se pak slažu da to nije poželjno te inzistiraju na kvalitetnoj termičkoj obradi, koja je kljućna za otkalnjanje bakterija s površine mes.a

“Sirovi komadi mesa sadrže određen broj mikroorganizama na površini, no njih svakako ne možemo ukloniti mlazom vode. Važniji razlog zašto meso nikako ne treba ispirati prije pripreme, jeste taj što će se sve bakterije “razleteti” po našoj kuhinji i na taj način umnogome se povećava rizik od zaraza”, objašnjava srpska nutricionistica Tanja Olajdžija za Blic.rs.

Kako dodaje važnije je mesa valjano termički obraditi, a osim toga upozirla je na jednu grešku koju nerijetko radimo kada je u pitanju odmrzavanje mesa.

“Zamrznuto meso treba odmrzavati u frižideru, a nikako na sobnoj temperaturi”, zaključila je ova nutricionistkinja.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.