Zarko Basic/PIXSELL

GLAMUROZNO: Na ‘Božiću u Ciboni’ nastupit će čak 1500 izvođača!

Autor: Hina

program koncerta uvod u 2018. godinu, koju su Europski parlament i Vijeće Europske unije proglasili Europskom godinom kulturne baštine

Tradicionalni svečani koncert “Božić u Ciboni” koji se tradicionalno održava 26. prosinca, na blagdan svetog Stjepana, i ove će godine okupiti istaknute glazbene umjetnike – soliste, pjevačke zborove i orkestar koji čine najbolji glazbenici Orkestra Kazališta Komedije i Jazz orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

Ured zagrebačkog gradonačelnika priopćio je u petak kako će na koncertu, s početkom u 20 sati u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, nastupiti više od 1500 izvođača.

Božićne pjesme izvodit će – Agape, Alen Hržica, Bojan Jambrošić, Bruno Krajcar, Gelato Sisters, Irma Dragičević, Ivan Šimatović, Lana Kos, Leon Košavić, Magdalena Bačanek, Marija Kuhar Šoša, Martina Zadro, Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga, Neno Belan, Nina Kraljić, Stjepan Hauser, Trio harfi Ćiković, Vanda Winter i Zsa-Zsa.

Na ovogodišnjem koncertu nastupit će i Zvjezdice te brojni zborovi, KUD-ovi i klape, koji će kroz pjesmu pokazati kako se njeguje bogata božićna tradicija u Hrvatskoj.

Iz gradonačelnikova ureda najavljuju i kako će ove godine, koja je u Hrvatskoj posvećena svetom Josipu, u Ciboni ozračje biti upravo u čast tom svecu. Kažu kako su im stoga dobrodošli svi Josipi i Josipe, zborovi iz različitih dijelova Hrvatske i zemalja gdje Hrvati žive – osobito posvećeni svetom Josipu.

Koncert “Božić u Ciboni” održava se pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji će pozdraviti prisutne, te Hrvatskom radiotelevizijom koja će kao i prijašnjih godina taj tradicionalni koncert prenositi na drugom programu Hrvatske televizije, drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu te platformi HRTi.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.