Foto: Instagram

Ginekolog pokazao koliko ga plaćamo: ‘Ono kad shvatiš da teta u dm-u ima istu satnicu’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Povodom dana liječnika koji je obilježen 26. veljače, dr. Marijo Čukelj, specijalist ginekologije i porodništva se osvrnuo na uvjete rada liječnika u Hrvatskoj tako što je svoju plaću u KBC Sestre milosrdnice usporedio s plaćama blagajnika dm-u.

Iako je čestitao dm-u kao poslodavcu, otkrio je kako ima istu satnicu, kao i blagajnici u dm-u, što, razvidno je iz objave, ne smatra korektnim s obzirom na godine obrazovanja koje je uložio i vrlo zahtjevan posao.

Liječnik je otkrio kako ima ukupno 26 godina obrazovanja, a sve to kako bi imao plaću kao blagajnica popularnih drogerija. Uz to, kao dokaz je priložio dokument u kojemu je točno navedena njegova satnica. U komentarima je dodatno pojasnio kako je riječ o satnici od 22 eura bruto, a pratitelji su se složili kako je uistinu riječ o maloj satnici za jednog liječnika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijo Cukelj (@dr.chuxy)
Nakon 26 godina obrazovanja, brine o dva života za 22 eura bruto 

“Ono kad shvatiš da teta u dm-u( svaka čast toj njemačkoj firmi) ima satnicu kao ti ( noćni rad, dežurstvo, briga za dva života) nakon što iza sebe imaš osam godina osnovne škole, četiri godine srednje škole, šest godina fakulteta, jednu godinu staža, pet godina specijalizacije, dvije godine subspecijalizacije”, napisao je ginekolog i poručio: “Sretan nam dan hrvatskih liječnika”.

Njegova objava izazvala je podijeljene reakcije. Neke je objava razljutila, neki su se s njime složili, ali sveukupno pratitelji smatraju kako mnogima nije bajno u Hrvatskoj. Čukelj je sudjelovao u raspravi kako bi pojasnio svoje stajalište.

“Stari moj, ne side ni one u dm-u ili za bilo koji posa. Svak je učija za ono šta je želija, neko možda nije ima mogućnosti pa radi nešto drugo, zašto ne bi imali svi pravo na plaće dostojne za život. Kako ti, tako i svi mi! Aj radi i uživaj kad ti je Bog da”, poručila mu je jedna pratiteljica na što joj je dr. Čukelj odgovorio: “Draga moja nije baš da mi je ‘Bog da’, trebalo je doći do toga. A da se znanje i trud ne cijeni se vidi to je jasno iz komentara. Bog daje samo onima na lotu.”
GODINAMA ČEKATE OVAJ PODATAK! Riješen vječni misterij oko čvaraka

“Cijenim i ja svaki posao, naravno, ali nije ni približno isto. Pilot ne smije raditi više od 12 h, vozač autobusa, ali za doktora je normalno da u 3 u noći operira. 22 eura brutto”, napisao je dodao je.

“Ako ti je malo, odlazi. Tete u Konzumu žive od puno manje. Država ti je financirala sve, školovanje i sad ste vi doktori nezahvalni ( na ovo mi se povraća)”, komentirala je jedna pratiteljica, na što joj je dr. Čukelj joj je odgovorio: “A imaju nažalost da, ali uvijek im je opcija dm, kao što je nama odlazak van”

“Učitelji, vatrogasci, policajci, doktori, prodavačice u Konzumu, Plodinama, Studencu…svi zaslužuju/emo bolje plaće. Možda bi bilo dobro da postanemo Francuzi samo na jedan dan. Promjene bi bile vidljive, aliii nema nam spasa”, glasio je jedan od zaključaka pratitelja.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.