fbpx

FOTO: Želite znati kako putovati besplatno? Hrvatski putopisac će vam otkriti!

Autor: A. R.

Kako je moguće putovati gotovo besplatno?

Hrvatski putnik, putopisac, bloger i nesuđeni osvajač „najboljeg posla na svijetu” Tomislav Perko, pokrenuo je crowdfunding kampanju za svoj putopis „1000 dana proljeća” u kojoj planira prikupiti oko 40.000 kuna koliko mu je potrebno za prijevod, uređenje, lektoriranje, prijelom i tisak 1000 primjeraka.

Ovakav model „grupnog financiranja”, u kojem se putem Internet platforme Indiegogo opisuje i promovira Tomislavov idejni projekt samostalnog izdavanja putopisa, daje priliku potencijalnim kupcima, pretplatnicima i donatorima da ga zajedničkim radom i ostvare. Kao znak zahvalnosti za pomoć u samoizdavaštvu, Tomislav će svakom donatoru u kampanji ponuditi neku od nagrada koje će distribuirati po završetku kampanje, 9. svibnja 2014.

Osim digitalnog i tiskanog primjerka „1000 dana proljeća”, potencijalni donator može izabrati uokvirene fotografije sa dugogodišnjeg putovanja iz različitih krajeva svijeta, ručno izrađene pletene narukvice čime direktno pomažete i sirotištu Mali Dom u Keniji. Posebnu zahvalu, instrument ukulele koji ga je pratio svo vrijeme dok je bio na putu, dobit će osoba koja se odluči za veću donaciju.


„1000 dana proljeća” knjiga je u kojoj se Tomislav osvrće na pitanja koja zanimaju svakog putnika prije i tijekom putovanja poput:

Kako je moguće putovati gotovo besplatno?

Koliko je moj način putovanja siguran?

Kakve su reakcije roditelja i okoline?

Zašto uopće putujem?

Na ova pitanja Tomislav je odlučio odgovarati na najbolji mogući način – prepričavanjem svoje životne priče. Pisao je o vremenu kad je imao cijenjeni i odlično plaćeni posao brokera, o autostopiranju, spavanju u domovima neznanaca, te o pronalaženju puta kojeg će slijediti idućih godina – putujući.
Putopis “1000 dana proljeća” trebao bi biti tiskan u svibnju nakon čega će Tomislav krenuti na promociju knjige diljem Hrvatske i to autostopom. Ukoliko se

odlučite pomoći realizaciji ovog projekta i rezervirati svoj primjerak, uključite se u Indiegogo kampanju.
Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.