FOTO: Sunčana strana dlana rasplesala Kerempuh

Autor: dnevno.hr

Koncert je započeo izvedbom Ivane Kindl koja je publiku glatko uvela u nježno, ali veselo raspoloženje, a slijedile su fantastične live izvedbe Natali Dizdar, Colonie, Aerodroma, Luke Nižetića i banda Sane. Melodije su se nizale od bržih do romantičnih i oduševljavale okupljenu publiku.

Zajednički projekt Udruge sindrom Down Zagreb i udruge Medijska tvornica pod nazivom Sunčana strana dlana kulminirao je prekrasnim koncertom mnogih poznatih izvođača u ponedjeljak navečer u Satiričkom kazalištu Kerempuh kojim je ujedno i prigodno proslavljen Svjetski dan sindroma Down.

Na početku proslave koja je organizirana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, obratili su se i gosti Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnika i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Davor Bernardić. Gosti su istaknuli važnost rada Udruge za sindrom Down Zagreb, ali i pohvalili golemi uloženi trud u proteklih 13 godina u senzibiliranju javnosti i povećanju razumijevanja o tom sindromu. Proslavi su nazočili i mnogi državni uglednici uključujući i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

U drugom dijelu programa voditeljsku palicu preuzela je Antonija Blaće koja je u toku koncerta nekoliko puta publiku podsjetila na broj 060 92 00 koji je do kraja ožujka otvoren za donacije. Pozivom na taj broj, svatko može donirati 6,25 kn (PDV uključen) za Udrugu za sindrom Down Zagreb i na taj način postati dio ovog humanitarnog projekta.

Koncert je započeo izvedbom Ivane Kindl koja je publiku glatko uvela u nježno, ali veselo raspoloženje.

Najavu za nastup Sandija Cenova od srca je izrekao mladi Tin Amando Tudović te mu se Sandi odužio neplaniranom izvedbom pjesme “U tvojim mislima”.

Slijedile su fantastične live izvedbe Natali Dizdar, Colonie, Aerodroma, Luke Nižetića i benda Sane. Melodije su se nizale od bržih do romantičnih i oduševljavale okupljenu publiku. Prvi redovi su vrvili rasplesanim štićenicima Udruge sindrom Down Zagreb koji su se naočigled izvrsno zabavljali. Na samom kraju nastupila je Teška industrija i završila koncert s autorskom pjesmom Sunčana strana dlana. Ekipa iz organizacije zajedno sa štićenicima popunila je pozornicu i pridružila se Teškoj industriji u izvedbi “himne projekta” te na taj način uz pjesmu i ples završila ovo veselo događanje.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.