fbpx

(FOTO) SKULPTURA OD ŠIBICA NOSI JAKU PORUKU: Evo zašto ju je autor nazvao ‘Očajnik’!

Autor: dnevno.hr

Svoj način izražavanja Tomislav je nazvao mozaik-skulpturizam

Tomislav Horvat mladić je iz Podturena nedaleko od Čakovca. On je umjetnik, a ono što stvara jednostavno je zapanjujuće. Naime, Tomislav izrađuje skulpture od šibica i čini se da je u toj vještini jedini u svijetu.

Njegova posljednja izrađena skulptura od šibica nosi posebnu poruku.

“Radi se, naime, o tematskoj skulpturi koju sam nazvao ‘Očajnik’. Skulpturu sam radio godinu i pol i utrošio sam 54 000 šibica. Iritiran konstantnim iseljavanjem sugrađana, odlučio sam se na ovu skulpturu da svjedoči jednom vremenu koje je nepovoljno i zapravo vrlo tužno”, kazao je Tomislav.


Skulptura je trenutno izložena u Čakovcu, a njezin je autor u potrazi za novim galerijama za izložbu.

Radom sa šibicama bavi se diljem svijeta mnogo ljudi, ali ono što izrađuju većinom su građevine ili neki ukrasni manji predmeti. Međutim, skulpture od šibica još nisu viđene u svijetu umjetnosti pa je upravo to mladom umjetniku bio dio motivacije za daljnji rad.

Poželite li vidjeti Tomislavove impresivne skulpture, možete posjetiti njegovu Facebook stranicu, no možete ga i posjetiti u njegovu ateljeu, zateknete li ga kod kuće.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.