Antun Ivanvković

(FOTO) Nikad nećete pogoditi koliko teži: Ovo je najveća bundeva u Hrvatskoj!

Autor: dnevno.hr

Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja

U organizaciji Općine Tovarnik i Odbora za provedbu festivala održan je 12. tovarnički jesenski festival. Stotinjak izlagača sudjelovalo je na tradicionalnom tovarničkom jesenskom festivalu, dok je brojne posjetitelje najviše zainteresiralo mjerenje najtežeg ploda bundeve.

Pobjednička bundeva teška je čak 660 kilograma a uzgojio ju je Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji. Drugo mjesto osvojio je Krunoslav Peulić iz Lovasa s bundevom od 440 kilograma, a treće mjesto  Zvonimir Tišnjer iz Nove Subocke s bundevom od 380 kilograma. Ponosni pobjednik s 12. tovarničkog jesenskog festivala otišao je s nagradom od 7000 kuna.

“To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta Atlantic giant. Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. travnju 2017., a u vrt je presađena 20. travnja i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika”, ispričao je Ivica Ribarić.

Predsjednik odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji. Kroz godine, na ovu manifestaciju prijavljuje se sve veći broj izlagača i natjecatelja, a ove godine došli su natjecatelji iz Srbije, BiH, kao i gosti iz Njemačke.
Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.