Unsplash

(FOTO) KAO U FILMU: Na ovim lokacijama u Hrvatskoj MORATE napraviti PIKNIK

Autor: Iva Hanzen

Ljeto je pravi izbor za piknik, a osim u travi možete ga napraviti na pješčanoj plaži ili u blizini prekrasnog dvorca. Donosimo vam nekoliko ideja u raznim krajevima Hrvatske.

Osijek Tvrđa

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječka Tvrđa barokni je grad-tvrđava 18. stoljeća, nastao transformacijom zatečenog starijeg povijesnog grada koji je stajao na ključnom strateškom prijelazu preko rijeke Drave. Ne bi li bilo romantično imati piknik u travi dok s jedne strane imati dašak prošlosti, a s druge rijeku?

Split Bačvice

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Piknik na pješčanoj plaži čini vam se poput fotografije s Instagrama ili Pinteresta? Ne nužno jer sve to imamo u Hrvatskoj. Tako na Bačvicama možete pronaći kakav mirniji kutak u kojem ćete prostrijeti bijelu plahtu i dodati nekoliko mekanih jastuka za ugođaj.

Morske orgulje Zadar

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Na travi pored orgulja, piknik je idealno iskustvo kako preko dana, tako i predvečer kada se uzduž zelene površine upale niske svjetiljke, kao i instalacija Pozdrav Suncu.




Zagreb Bundek

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Bundek je već dugo prvo što Zagrepčanima padne na pamet kada čuju riječ ‘piknik’, a kako i ne bi kada je svake godine sve sličniji nekom rajskom vrtu punom zelenila i cvijeća. Definitivno pravi odmor za dušu i mala oaza mira usred bučnog grada.

Trakošćan Hrvatsko zagorje




Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Jedan je od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj sigurno bi vam se trebao naći na popisu lokacija za izlet. Nalazi se blizu Varaždina pa usput možete posjetiti i ovaj grad. Inače, sa svojih 40.000 posjetitelja godišnje jedan je i od najposjećenijih hrvatskih dvoraca.

Motovun Istra

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ovaj atraktivni istarski gradić jednako je magičan i lijep pa zašto ne napraviti piknik na nekom od njegovih brežuljaka?

Hum

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kada smo kod Istre i preslatkih malih gradića koji mogu poslužiti kao odlična pozornica za piknik teškog bi srca mogla zaobići najmanji grad na svijetu, kako neki kažu, Hum.

”Turopoljski grunt” obitelji Dianežević

Photo obitelj Dianežević

Ovo imanje za odmor nalazi se blizu Velike Gorice, a morate priznati da osvaja svojom autentičnošću.

Nacionalni park Plitvička jezera

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Unatoč poskupljenju ulaznica horde posjetitelja i dalje dolaze na ovu lokaciju. Tako Plitvice broje oko 10 tisuća posjeta dnevno, što ne čudi s obzirom na ljepote za kakve nije teško odvojiti novac jednom godišnje, a i  na sadržaj koji se nudi. Osim piknika, ovdje se možete voziti brodovima i čamcima, a zašto ne spojiti dvije mogućnosti u jednoj pa imati piknik na brodu?

Bez obzira na lokaciju na kojoj odlučite napraviti piknik, na kraju jedino što je potrebno je dobro društvo, lokacija na kojoj vam je ugodno i dekica na kojoj ćete sjesti. Uživajte!

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.