fbpx

FOTO: Gorjeli su Kerum, sestra Nevenka, Linić, Snješko…

Autor: dnevno.hr

Razna događanja koja su obilježila proteklih 365 bila su glavna tema 199. povorke Maškara u Kaštalima gdje se 'ekskluzivno' mogao vidjeti Severinin porod, ali i zapaljenog Krnju - Željka Keruma u naručju sestre Nevenke Bečić.

Ključevi gradova diljem Hrvatske ponovo su se vraćali u ruke stvarnih gradonačelnika, ipak ‘uljepšana stvarnost’ koja je vladala na ulicama morala je imati svoju spektakularnu završnicu – paljenje Krnje, krivca za sve nedaće. Kao i svake godine, građani su inspiraciju za Krnju, Pusta, Marka Krnjevala, ili kako kome drago, potražili u političkim ličnostima koji su ih, na ovaj ili onaj način, najviše razljutili. Tako je vatra u Omišu progutala Krnju u oblika pijetla kao simbola kukuriku koalicije, piše Slobodna Dalmacija. Omišani, čiji grad već dva desetljeća predstavlja neosvojivu HDZ-ovu tvrđavu, prije ritualnog paljenja, pijetla su skuhali u loncu te tako jasno poručili što misle o nastojanjima vladajućih stranaka da Hrvatsku izvuku iz krize.

Karneval u makarskoj koji je privukao je 22 maškarane grupe završio je paljenjem Krnje u obliku broda ‘Bez vitra’ s jedrom od 50 milijardi eura.

Razna događanja koja su obilježila proteklih 365 bila su glavna tema 199. povorke Maškara u Kaštalima gdje se ‘ekskluzivno’ mogao vidjeti Severinin porod, ali i zapaljenog Krnju – Željka Keruma u naručju sestre Nevenke Bečić.


Na pokladni utorak u Šibeniku je na rivi vatra progutala Krnju Snjegovića dok je u zadarski karneval završio paljenjem Krnje u obliku Slavka Linića. Splićani su kao Zadrani, protekle godine najviše zamjerili Snjegoviću kojeg su za kaznu spalili na rivi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.