Forenzičari ‘oživjeli’ nevidljivi rukopis kojega je slijepa žena pisala – praznom kemijskom

Autor: Ž.V.

Britanka Trish Vickers Trish izgubila je vid prije 7 godina, uslijed dijabetesa, no to ju nije spriječilo da nastavi pisati novele. Nije znala da joj je kemijska prestala pisati te je prvih 26 ispisanih stranica njezina romana ostalo potpuno prazno! Stvar su spasili forenzičari.

Slijepa 59-godišnja Britanka Trish Vickers nije znala da joj je kemijska prestala pisati te je prvih 26 ispisanih stranica njezina romana ostalo potpuno prazno! Kad su joj slučajno otkrili da tinta nije ostavila traga, a njezine misli otišle u vjetar, očajna žena za pomoć se obratila policajcima, koji su specijalnim tehnikama uspjeli izvući njezin nevidljivi rukopis.

Trish je izgubila vid prije sedam godina, uslijed dijabetesa, no to ju nije spriječilo da nastavi pisati novele.

Slijepa ljubiteljica pisane riječi jedva je dočekala posjet svog sina Simona kako bi pročitao prvo poglavlje njezine nove knjige. Međutim, kad je Simon stigao, uslijedilo je neugodno iznenađenje – pronašao je tek neispisane stranice!

Srećom, njezin rukopis je ipak na kraju spašen, zahvaljujući trudu lokalne policije, koja je angažirala forenzičare. Ekipa stručnjaka žrtvovala je čak svoje slobodno vrijeme i koristeći specijalne tehnike nakon punih pet mjeseci uspjela oživjeti Trishine rečenice ispisane olovkom kojoj je – ponestalo tinte. Forenzičari kažu kako su uživali u svakom trenutku, jedva čekajući da otkriju čitav tekst.

Presretna spisateljica već piše nastavak svog romana kojega uskoro namjerava dovršiti.

Autor:Ž.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.