Evo koje su poznate hollywoodske zvijezde dobile skrbništvo nad djecom, iako su muškarci

Autor: dnevno.hr

Samo devet posto očeva dobilo je skrbništvo nad djecom, dok se svega tri posto razvedenih roditelja uspjelo dogovoriti oko zajedničkog skrbništva, a 88 posto djece živi s majkom i povremeno viđa oca. Posljednji su to podaci iz statistike razvoda u Hrvatskoj.

Razlozi takvoj, za očeve poraznoj statistici, su mnogostruki. Jedan broj očeva već u startu odustaje od bitke za dijete, jer vjeruje kako tu bitku ionako neće dobiti, a brojni očevi smatraju i kako je stvar u institucijama koje a priori daju prednost majkama.

No, vjerovali ili ne, sudovi ne odlučuju uvijek u korist majke, barem kad su u pitanju slavne osobe. Posljednjih godina vidjeli smo kako se neke ružne bitke za skrbništvo završavaju pobjedom  oca i nadamo se i za dijete, ako ćemo gledati prema najboljem interesu djeteta. Evo nekih poznatih očeva koji su dobili skrbništvo nad djecom.

MATT BARNES

NBA zvijezda Matt Barnes jedan je od slavnih muškaraca koji je dobio  skrbništvo nad svojim blizancima. Barnes je godinama bio u ratu s bivšom suprugom Glorijom Govan. Prema sporazumu, Govan ima pravo na redovite posjete, a također joj je dopušteno večerati s djecom svake srijede navečer. Također Govan je zbog vlastitih problema odlukom suda upućena na obavezne terapije radi kontrole bijesa.
LUDACRIS

Omiljeni reper dobio je skrbništvo nad svojom kćeri Cai Bella, nakon sudske bitke s Tamikom Fuller, koja je u borbi za skrbništvo tražila i 15.000 dolara radi uzdržavanja djeteta, no nije joj pošlo za rukom.

USHER
Bitka za skrbništvo između Ushera Raymonda i njegove bivše supruge Tameke Raymond nad sinovima Usherom Raymondom V i Naviydom bila je izrazito teška, a Tameka je tvrdila kako je Usheru pomogao upravo njegov zvjezdani status kako bi dobio skrbništvo.

DWYANE WADE

Wade je 2011. godine dobio skrbništvo nad svojim sinovima, Zaireom i Zionom, koje ima s bivšom suprugom Siohvaughn Funches Wade. Ona je za vrijeme mučne rastave  tvrdila da ju je NBA zvijezda ostavila slomljenu i na ulici. Wade se kasnije oženio glumicom Gabrielle Union, a stekao je i skrbništvo nad svojim nećakom Dahveonom Morrisom.

LENNY KRAVITZ
Još 2001. godine Lenny Kravitz dobio je skrbništvo nad svojom kćeri Zoe, nakon što je njezina majka Lisa Bonet odustala od brige za Zoe. Prema izvješćima, Zoe, koja je tada imala 12 godina, sama je tražila da živi s ocem s kojim se htjela dodatno zbližiti.

KEITH SWEAT

Keith Sweat i Lisa Wu, imaju dva sina – Jordana i Justina, koji su dodijeljeni ocu 2003. godine nakon što je sudac ustvrdio kako majka zbog svojih poslovnih poduhvata nema dovoljno vremena za djecu, a uz to je navodno trošila enormne svote, ali ne na djecu, već na sebe.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.