fbpx

Doživite norvešku ljubavnu priču na strminama fjordova – odmah

Autor: P.R.

U ponudi interaktivnog izleta na Geirangerfjorden posebno su zanimljivi slapovi od kojih su najpoznatiji 'Sedam sestara' i 'Prosilac'.

Geirangerfjorden, 15 km je dug rukavac Velikog Fjorda Strofjord smješten u pokrajini Sunnmøre na sjeveru Norveške, jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija te zemlje. Ime je dobio po malenom selu Geiarangen, a idilično prirodno okružje kraja potencira i obližnja rijeka Geirangelva koja se blizu mjestašca ulijeva u more. Krajolik u kojemu prkose kristalne stijene, na obroncima o povijesti slikovito svjedoče napuštene farme, a čije podmorje skriva podmorske morene i morske sisare, uvršten je na popis mjesta svjetske baštine u Europi 2005. Posebno su zanimljivi slapovi od kojih su najpoznatiji ‘Sedam sestara’ i “Prosilac”. Budući da se ne nalaze na istoj strani fjorda, postoji predaja prema kojoj ‘Prosilac’ pokušava zavesti sestre koje se nalaze na drugoj strani. No ljubavnu priču dvaju slapova i status nedirnute prirodne ljepote Geirangerfjordena mogla bi narušiti izgradnja električnih kablova.

Osvježavajuću i nedirnutu prirodnu ljepotu Geirangerfjorden možete pogledati na stranici www.visitnorway.com.


Upoznajte ljepotu gnjeva božjeg i osvježite se na slapovima Iguazu – odmah


Prošećite Sikstinskom kapelicom – odmah

Prošećite kroz Dubai – odmah

Zasvirajte glasovir – odmah

Nađite se oči u oči s veličanstvenim primjercima faune – odmah

Prošećite ispod prekrasnog vodopada Grotto – odmah
Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.