fbpx

Donirao spermu, a sad mora plaćati alimentaciju za dijete!

Autor: M.P.Š.

Jedan Amerikanac koji je htio pomoći dvjema lezbijkama da dobiju dijete donirajući im spermu, nije mogao ni sanjati da će nakon tri godine od rođenje djeteta biti terećen za plaćanje alimentacije. Iako su mu žene obećale da neće snositi nikakvu odgovornost za dijete ipak su se predomislile

Jednog je muškarca iz Kanzasa dočekalo neugodno iznenađenje kad je država od njega zatražila plaćanje alimentacije za dijete lezbijskog para kojem je prije tri godine donirao spermu.

William Marotta donirao je uzorak sperme dvjema ženama koje su željele imati dijete, a tom je prilikom tražio i pismenu potvrdu da ga se neće pravno smatrati ocem djeteta niti da će snositi ikakvu odgovornost za sada trogodišnju djevojčicu, piše Huffington Post.

Međutim prošle godine država Kanzas od njega je zatražila da počne plaćati alimentaciju nakon što su djevojčicine majke zapale u financijske probleme. Ovaj se zahtjev temelji na zakonu prema kojem donori sperme donaciju moraju obaviti posredovanjem licenciranog doktora.


'Transakcija' između Williama i dvije žene nije obavljena tako. Naime, oni su se našli putem oglasa i on im je bez ičijeg posredovanja predao posudicu sa svojom spermom. Žene su na oglasniku nudile 50 dolara, ali on je to odlučio napraviti bez ikakve naknade.

– Ovo je bilo potpuno neočekivano, prva stvar koja mi je prošla kroz glavu bila je kako nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno – rekao je William koji će na skorašnjem sudskom ročištu tražiti poništenje ovog zahtjeva.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.