Pinterest

DELICIJA IZ BAKINE KUHINJE! Krvavice sa zeljem: Evo genijalnog recepta

Autor: dnevno.hr

Jedinstven tradicionalan recept koji će vas oduševiti.

SASTOJCI

– glavica kiselog rezanog kupusa

– 1 “poštena” žlica domaće svinjske masti

– 2 veće glavice luka i režanj češnjaka

– crvena paprika, sol, papar,

– 4 veće krvavice




– 60 dag krumpira

– lovorov list i nekoliko listića peršina

Za pripremu jela trebat će vam oko sat vremena, a počinje tako da se kupus opere u hladnoj vodi, a na masti se propirja nasjeckani luk, dodaju mu se začini i narezani kiseli kupus te se sve pirja oko 30 minuta uz povremeno podlijevanje vode. U međuvremenu ogulite krumpir i stavite ga kuhati, a na tavu poližite krvavice i pecite oko pola sata. Krvavice su pečene kada kožica postane hrskava. Nakon što ste završili s pirjanjem kupusa dodajte mu krvavice, a jelo poslužite s pire krumpirom kojega ste spremili po ukusu. Ako želite da vaše jelo bude pikantnije, dodajte kupusu malo ljute paprike.




Uz ovo jelo svakako se počastite čašom vina ili piva, a premda jedete krumpir, dobro je jesti ga uz topao crni kruh, domaći, naravno.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.