fbpx
Pixabay

ČOKOLADNA TORTA ZA 10 MINUTA! Ovo je senzacija! Bomba: Odmah je pripremite

Autor: Iva Međugorac

Ova je torta brza u pripremi jer ćete potrošiti svega 10 minuta na nju, ali nešto sporija u hlađenju zbog čokoladnog preljeva, piše Domaćica.

Sastojci za biskvit:

2 žlice kakaa (npr. Dolcela)

2 čaše tekućeg jogurta

2 žličice sode




pola čaše ulja

2 čaše šećera

2 čaše oštrog brašna




500 ml slatkog vrhnja za šlag

250 g čokolade za kuhanje

po želji: korica 1 naranče

Priprema:




Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.

Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm. Stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je.

Pečenu toplu tortu ostavite u kalupu skupa sa stranicama i ukoliko želite možete ju preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.

Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ako želite koricu naranče, miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće.

Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se je krema stegnula maknite stranice kalupa.

Čokoladnu tortu uvijek poslužujte sa sobne temperature, nikako izravno iz hladnjaka. Tortu možete ukrasiti i šlagom s malo nasjeckane svježe naranče ili svježe mente. Igrajte se okusima.

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.