Božić dolazi: Sjajni trikovi za blagdanski ugođaj u vašem domu

Autor: R.I.

Ukrašavanje vašeg stana ili kuće za božićne blagdane ne mora biti naporno, ne morate uložiti puno vremena, a ne morate ni potrošiti cijelo bogatstvo. Mnogo upotrebljivih stvarčica možete već pronaći u vašem domu, a za malu svotu novca i uz male promjene možete učiniti da vaš dom izgleda savršeno.

Kako biste dekorirali stol ili ormarić zanimljivom posudom, nije potrebno puno novca ili truda. Oko visoke tanke čaše zavežite vrpcu u nekoj od božićnih boja – crvenoj, zelenoj, zlatnoj… Čašu možete napuniti šarenim bombonima ili malim kuglicama i dobili ste lijep ukras, piše Metro-portal.hr.

Isto tako, okruglu zdjelu (veličina po izboru) možete napuniti češerima koji mogu ostati prirodno smeđi, a možete ih posprejati ili obojiti u zlatnu ili srebrnu boju.

Štapići cimeta, osim što izvrsno mirišu, mogu poslužiti i kao ukras. Nekoliko štapića cimeta povežite u snop vrpcom u boji i izložite ih gdje god želite – na stolu, ormariću, na tanjuriću, ili ih objesite na vrata.

Za prekrasan blagdanski stol ne morate imati skup stolnjak. Dovoljan je običan bijeli ili u nekoj drugoj nenapadnoj boji, preko kojega stavite samo prigodni papirnati nadstolnjak u boji. Nisu skupi pa ih možete kupiti više i po potrebi mijenjati.

Ako se želite malo poigrati i vratiti u djetinjstvo, napravite pahuljice od bijelog papira. Izrežite papir u krugove različitih veličina i preklopite ga nekoliko puta – prvo na pola, pa tu polovicu na pola, i tako dalje. Kad dobijete izgled tuljca, budite maštoviti i izrezujte različite oblike – kockice, krugove, vijugave oblike. Što više puta preklopite papir, pahuljice će izgledati ljepše. Nakon što ih napravite, jednostavno ih nalijepite na prozore ili staklena vrata.

Iako kod nas baš i nisu tradicionalne, velike božićne čarape (američke ”stockings”) mogu biti savršen ukras na policama i zidovima. Još je bolje ako imate kamin, a čarape ne morate ni napuniti!

Stare božićne čestitke možete iskorisiti za ukras. Skupite ih sve i od njih napravite mozaik ili kolaž koji ćete smjestiti u poseban okvir za slike (ne mora biti skup, najbolji su oni najjednostavniji i u nenapadnim bojama kako bi šarenilo čestitki došlo do izražaja).




Okvir za slike možete upotrijebiti i za prave fotografije – skupite fotke od prošlih Božića i više njih stavite u jedan veći okvir, ili ih rasporedite u više okvira.

Cvijeće je prigodan ukras za svaku priliku, pa tako i za vrijeme Božića. Tradicionalna je uvijek božićna zvijezda koja sama po sebi izgleda vrlo efektno. Ako želite pojačati dojam, posložite zajedno nekoliko tegli ovog cvijeta u različitm veličinama.

Iskoristite li samo neke od ovih savjeta, zasigurno ćete svoj dom učiniti ljepšim i ugodnijim tijekom blagdana.




Autor:R.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.