fbpx
Foto: Facebook

‘BITI MAMA JE SEBEDARJE’ Simona progovorila o rizičnim trudnoćama: ‘Savjetovali su mi sterilizaciju, srce je reklo DA životu”

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Simona Mijoković, bivša supruga Ante Gotovca, majka Gabi, Joshue, Amalije Josipe i Zvjezdane, na svom je Facebook profilu na Majčin da objavila dugačak tekst po nazivom “Biti MaMa” u kojemu je progovorila o svojim rizičnim trudnoćama te radosti i sreći. Otkrila je i što su jo govorili liječnici, koliko joj je vjera dala snage i zašto bi sve ponovno učinila isto.

“Ovih dana slušala sam i čitala o jednoj mami i njenoj boli. Moje malo srce još nije cijelo, moje malo srce još nije spremno govoriti o najvećim bolima moga života, mojim najvećim porazima i gubicima, ali spremno je svjedočiti o radosti novog majčinstva.

Kada sam rodila Gabrielu, rekli su mi u bolnici da vjerojatno više nikad neću biti MaMa zbog moje maternice uterus duplex. Ali nakon 11 godina Otac Nebeski pomilovao me kroz dar Života i darovao Joshuu. Tada su mi u bolnici rekli ‘nemojte više biti trudna’, na način ‘nemojte više rađati’ jer vaša maternica je jako loša. Puna rezova i oštećenja od prvog carskog reza i savjetujemo vam da se sterilizirate. Rekla sam jasno NE! Gospodin, moj Isus je taj koji daruje. Moj Bog Stvoritelj i Gospodar života i On odlučuje o svemu.


Već sam svjedočila, i uvijek ću, da kada sam ležala s Joshuom u bolnici, kada su mi ga darovali na prsa, uskliknula sam svom radošću: ‘joj, ja bih još bebica.’ Rekli su – smiri se, što ti je… pa tek si rodila itd… I srce je reklo odmah DA Životu.

Amalia Josipa došla je u moj život nakon nekoliko mjeseci. Iako je trudnoća bila teška, krvarila sam na početku trudnoće od hematoma u maternici. A u 20 tjednu je puknuo rez od carskog reza od Joshue i prijetila je opasnost i meni i bebici (Amalii Josipi). Opasnost životu.

Čvrsto sam vjerovala u Boga koji daruje i vraća k Sebi život. On je naš Stvoritelj, Začetnik život, On je Gospodar živoga. I neka bude Njegova volja u svemu. Predala sam, kao Abraham Izaka, život moj i bebe (Amalie Josipe) u utrobi.

Iako su prognoze bile teške, nisu obećavale nego su davale suze na lice – opet, rekla sam Da, živote. Neka mi bude po volji Božjoj. Carski rez je zarastao čudesno u 26. tjednu, a Amalia Josipa je došla u 36+1 , ušle smo u 9. mjesec.

Opet su rekli doktori – ‘sterilizacija, molim vas, da li želite sačuvati svoj život!?’ Moje malo srce tada i uvijek odgovara: moj život je u Bogu. Neka mi bude uvijek i zauvijek po Njegovoj svetoj volji. Ne sterilizaciji!
I onda nakon Amalie Josipe dođe Zvjezdana. Gospodin opet daruje prštavu Radost i pokazuje kako je On taj koji Odlučuje uvijek o svemu. On jest oduvijek i zauvijek – Začetnik, Darivatelj, Stvoritelj i Gospodar Života. Iznad svega i svakoga.

Nakon Zvjezdane, iako je 4. carski rez, nisam više čula ni riječ o sterilizaciji, pretpostavljam jer znaju odgovor.

Znate, svaku trudnoću u 17. tjednu čujem savjet doktora i molbu: ‘idite na jedan pregled, dodatni pregled da vidimo je l’ dijete zdravo’. Uvijek, svaki put, odbijam taj pregled govoreći jasno, zahvalno i radosno: Moj Bog je začetnik, darivatelj, Stvoritelj i Gospodar života. I moje djetešce je već sada savršeno u Njemu upravo onakvo kakvo je On zamislio, želio, savršeno od začeća do kraja! Ne pristajem, i nikad neću pristati, na pretrage o djetetu u mojoj utrobi, da bi doktori ustanovili da li je ono zdravo? Moje dijete je savršeno u Bogu, željeno i darovano od Darivatelja i Stvoritelja i to je više od zdravlja!
Svijet kaže, u zdravom tijelu zdrav duh, a moje malo srce će svjedočiti u zdravom i snažnom duhu u Gospodinu tijelo će dobiti sve ono što mu je potrebno i kada su borbe tjelesne…

I AKO SAM SLAB, JAK SAM- JER IMAM TEBE GOSPODINE. Jer Ti si moje SVE.

Biti MaMa je sebedarje, Odricanje od samoga Sebe, žrtva – gdje se potpuno daruješ za dijete. I često nije lako. Samo kad se sjetim grčeva dojenčeta, pa onda različitih bolesti, pa vodene kozice, pubertet… Ja osobno sam često neispavana, godinama spavam nekoliko sati ali sam beskrajno sretna. Moja radost je potpuna u Gospodinu jer to jest Njegova volja: da se otvorimo životu, nosimo život od začeća, služeći mu do kraja, a kraja nema jer nismo stvoreni za ovu Dolinu Suza nego za Vječnost.

Vidite ove ručice, to su otkucaji moga malog srca, svakog mog daha, svakog mog pogleda, svakog mog koraka – ove ručice moj su život. I drage MaMe, ne bojte se otvoriti životu, ne bojte se različitih prognoza doktora, otvorite se za Život, jer otvarajući se za ŽIVOT otvaramo se milosti Božjoj, milosti koja stvara, milosti koja daruje, milosti koja čini sve novo. Milosti koja nema kraja.

Svim majkama želim da vaše majčinstvo bude potpuno u Gospodinu. Da Gospodin bude vaš Alfa i Omega, Onaj koji jest oduvijek i zauvijek, da On vodi i čuva vaše majčinstvo od začeća do kraja – do Vječnosti”, poručila je Simona u opisu fotografije na kojoj drži ručice svojih kćeri”, poručila je Simona.

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.