fbpx

BEZ ČEKANJA I DIZANJA! Kiflice koje se spremaju za tren

Autor: Iva Međugorac

Zasukajte rukave, zamjesite tijesto i bacite se na pečenje.

Tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
6 ravnih žličica praška za pecivo
250 g svježeg sira
100 ml mlijeka
100 ml ulja
2 bjelanjka
2 žličice soli

Premaz:
2 žutanjka
2 žlice mijeka
malo papra, sezam, lan ili neke druge sjemenke po osobnom ukusu


Priprema: prosijati brašno i prašak za pecivo, dodati ostale sastojke te umijesti tijesto mikserom sa spiralnim nastavcima. Naravno, tijesto možete umijesti i ručno. Kada dobijete glatko tijesto koja se odvaja od posude, razvaljajte ga, prerežite na kvadrate pa svaki kvadrat dijagonalno tako da dobijete trokute. Možete ih puniti tvrdim sirom, šunkom, pršutom, začinskim biljem, češnjakom, a možete ih ostaviti i prazne jer su ukusne same po sebi.

Razmutiti žumanjak s mlijekom i time premazi kiflice. Pospite sa sjemenkama i pecite 30 minuta na 180 C.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.