A u ovo vrijeme ćete reći: ‘Ma ne da mi se radit više!’

Autor: hina

Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su djelatnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor odnosno u 14,55 sati.

Produktivnost djelatnika nalazi se na mrtvoj dočki u 14,55 sati, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji čije rezultate prenosi Daily Mail.

Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su djelatnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor.

Da bi ublažili nedostatnu produktivnost oni ubijaju vrijeme i čekaju povrat energije lutajući Facebookom ili zamišljajući ostatak dana.

Čak i najrevnije zahvaća neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14,55, a britansko istraživanje provedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina djelatnika skriva iza ekrana.

To vrijeme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima tijelo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali djelatnike koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se provjeravaju profili prijatelja na Facebookeu.

– Istražili smo vrhunce i dna tijekom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovnu razinu rada i ne dopustiti da otklizi u krajnosti – savjetuje Michael Davies iz agencije London Offices koja je provela istraživanje. Ako je u 14,55 produktivnost na mrtvoj točki, 10,26 i 16,16 su najproduktivniji trenuci dana.

U 10,26 konačno dan počinje nakon čitanja i slanja elektoničke pošte i nakon određivanja dnevnog plana rada. Kada u 16,16, svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mjesto na vrijeme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta prije odlaska.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.