Kusturica poručio Angelini: Nema problema, evo odmah, snimit ću film o Iraku

Autor: M.S.

'Kako bih bio na istoj valnoj duljini s Angelinom, ja bih se trebao baviti temom američkih žrtava u Iraku. Bih ja nju poslušao i snimio film, ali eto, baš nešto nemam vremena', rekao je redatelj kojeg je Angelina istaknula kao jednog od redatelja koji bi trebali pokriti temu srpskih žrtava rata.

Angelina Jolie je prozvala Emira Kusturicu, poznatog redatelja, da snimi film o srpskim žrtvama, na što je Kusturica uzvratio porukom Jolie da snimi film o žrtvama američke vojske u Iraku. On se već bavio srpskim žrtvama, podsjetio je glumicu, redateljicu i scenaristicu te rekao da bi rado poslušao njen savjet, ali je malo zauzet.

– Evo, sad ću odmah sjesti i napisati scenarij za film o žrtvama američke vojske u Iraku. Podsjetit ću i Angelinu i sve koji se ne sjećaju, da sam ja snimio film o srpskim žrtvama ‘Život je čudo’, koji govori o ljubavi između Srbina i Muslimanke. Kako bih bio na istoj valnoj duljini s Angelinom, ja bih se trebao baviti temom američkih žrtava u Iraku. Bih ja nju poslušao i snimio film, ali eto, baš nešto nemam vremena. Malo sam zauzet drugim stvarima – rekao je Kusturica na riječi redateljice ‘U zemlji krvi i meda’.

Angelina Jolie je inače održala konferenciju za novinare povodom projekcije svog filma na Berlinalu, a uz nju su tamo bili i glumci Rade Šerbedžija, Branko Đurić i Nikola Đuričko. Škakljiva pitanja postavljali su joj novinari iz Srbije, BiH, Ukrajine, Bugarske, Rusije, Irana, a u jednom trenutku, piše srbijanski Press, čak se i rasplakala.

Pitali su je, primjerice, zašto se u filmu osim srpske, ne pojavljuju i muslimanska i hrvatska vojska. Rade Šerbedžija je kratko rekao da to nije dokumentarni film, a Angelina se nadovezala da je njen film samo jedan prikaz priče o ratnim dešavanjima u ratom zahvaćenoj Bosni. Otkrila je i da će njena sljedeća tema biti Afganistan.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.