Foto: Pexels/Pixabay

Zlatna kora: Potresna humanitarna izložba koja nosi snažnu poruku

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

U srijedu, 29. studenog u 12.00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoj primorja Rijeka će biti otvorena humanitarna izložba “Zlatna kora“.

Izložba inicijatorice Kristine Iveković te autora Marijane Benko i Danijela Bartolića tematizira stigmu ožiljaka, prikazuje ih kao nesavršenu ljepotu te kao snagu i priliku za novi život u svijetu u kojem je dobar izgled postao imperativ.

Cilj izložbe je prikupljanje sredstava za stipendije studenata slabijeg imovinskog stanja kao nastavak uspješnog projekta “Zlatna ribica“” Gradskog društva Crvenog križa Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i izv. prof. Svena Maričića.

U Medulinu do 15.6. možete pogledati izložbu Zlatna kora za zlatnu ribicu.💖 Na Placi, u 3mc-u.
Kristina Iveković i još…

Objavljuje Marilena DužmanUtorak, 6. lipnja 2023.

 

Akcija “Zlatna ribica” je počela u prosincu 2022. i trajala je do ožujka ove godine. Podsjećamo, radi se o prikupljanju donacijskih sredstava za povećanje fonda za stipendije za učenike srednjih škola, buduće studente, kao pomoć i podrška pri njihovom daljnjem obrazovanju.
Foto: Press

“Ožiljci su mjesta kroz koje život ulazi u nas”

Inicijatorica izložbe Kristina Iveković, glazbenica i radijska voditeljica, i sama je model ove izložbe. Osim nje modeli su Jakov Mareljić, Katarina Trajkovski i Marin Novak.

“Ožiljci su mjesta kroz koje život ulazi u nas”, emotivno je komentirala ranije Iveković koja se poigrala slovima engleske riječi scars – ožiljci, te slovom “t” zamijenila slovo “c” i dobila riječ stars – zvijezde.

“Neka vam ožiljci budu zvijezda vodilja”, poručila je Kristina ranije posvećujući ove riječi svim ljudima s vidljivim i nevidljivim ožiljcima.
Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.