Visković pozvao Lovrenovića da se vrati u HDP

Autor: hina

Lovrenović je u pismenoj ostavci ustvrdio da je ona uslijedila zbog izostanka reakcije na Viskovićev intervju u "Vijencu" kad je rekao da je "nemoguće naći Hrvata, osim možda Miljenka Jergovića, koji bi našao opravdanje za reafirmaciju četništva u Srbiji".

Predsjednik Hrvatskog društva pisaca (HDP) Velimir Visković pozvao je sarajevskog književnika Ivana Lovrenovića da se vrati u HDP iz kojega je istupio nakon njegove izjave o Miljenku Jergoviću.

U izjavi za večerašnji treći Dnevnik HTV-a Visković je rekao da o Jergoviću nije govorio kao predsjednik HDP te da mu je žao što je Lovrenović istupio iz Društva.

Lovrenović je u pismenoj ostavci ustvrdio da je ona uslijedila zbog izostanka reakcije na Viskovićev intervju u “Vijencu” kad je rekao da je “nemoguće naći Hrvata, osim možda Miljenka Jergovića, koji bi našao opravdanje za reafirmaciju četništva u Srbiji”.

– Ne pamtim kad sam pročitao kraću, a opakiju tvrdnju jednoga književnoga i javnog uglednika – napisao je Lovrenović.

Lovrenović dao ostavku zbog ‘Jergovićevog opravdanja reafirmacije četništva u Srbiji’

Visković je večeras ustvrdio da je Jergovićeva izjava bila prilagođena “govoru beogradske čaršije” kojom je želio otvoriti put za plasman svojih knjiga.

Miljenko Jergović izjavio je kako nije član HDP-a i za HTV nije htio komentirati Viskovićeve izjave. Rekao je da prilog smatra “nastavkom hajke” na njega. .




Tvrdnje o Jergoviću, Visković je izrekao nakon intervjua u beogradskom tjedniku “Vreme” u kojem je Jergović za vođu četničkog pokreta Dražu Mihailovića izjavio da je “trodimenzionalna ličnost koja je imala i svoju tragiku i motive i biografiju”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.