Urušio se dio Neronove palače u Rimu

Autor: hina

Palača je podignuta u prvome stoljeću poslije Krista, a sada se urušava pod naletima vode.

Dio galerije u Zlatnoj palači, koju je dao sagraditi rimski car Neron, urušio se u utorak te pobudio dvojbe u sigurnost tog nalazišta koje svakog dana posjećuje oko tisuću turista.

Neronova Zlatna palača (ili Domus Aurea), smještena između Koloseuma i rimskog foruma, podignuta je u prvome stoljeću poslije Krista no prate je problemi otkako je otvorena za javnost 1999. godine, piše agencija Reuters.


Radnici su upravo popravljali dio palače kada se urušila “polovica Trajanove galerije”, objavio je novinarima tehnički direktor spomenika Antonello Vodert.

Vatrogasci drže da je uzrok nesreći “prodor vode” zimi, jer je riječ o terenu koji je natopljen vodom, prenosi agencija AFP.

Domus Aurea je golema carska palača koju je Neron dao sagraditi poslije velikog požara 64. godine, no vjerojatnije kao mjesto za svečanosti, a ne kao svoju rezidenciju. Palača je djelomice bila pokrivena zlatnim listićima, zidova ukrašenih poludragim kamenjem i freskama.

Dio urušenog krova poznat je kao Trajanova galerija. Car Trajan, koji je vladao od 98. do 117. godine dao je sagraditi kupke na vrhu Domus Aureae.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.