fbpx
GetByBus

Uređuje se ljetna pozornica na Kliškoj tvrđavi

Autor: M.T.

U Kneževu dvoru na kliškoj tvrđavi u srijedu je potpisan ugovor za projekt otvorene ljetne pozornice, vrijedan 5,5 milijuna kuna, za koji je 85 posto novca osigurano iz fondova Europske unije, a ostatak financira Općina Klis.

Prema projektu će se urediti ljetna pozornica, prenamijeniti objekt Topničke vojarne u prostoru za održavanje izložaba te suvenirnica. Obnoviti će se i Mali kvartir, urediti vegetacija kako bi se zaštitile ugrožene zidine tvrđave te izraditi 3D mapiranje. Prema projektu uređenja, tvrđava Klis će služiti kao pozornica za kulturna zbivanja tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.

Načelnik kliške općine Jakov Vetma izjavio je novinarima nakon potpisivanja ugovora kako se tim projektom nastavlja obnova tvrđave po planu koji su definirali još prije nekoliko godina. Dodao je kako ga posebno veseli obnova godinama zapuštenih dvaju objekata koji godinama nisu ničemu služili.

“Uvjeren sam da ćemo zajedno s tisućama posjetitelja uživati u mnogobrojnim događajima koji nas očekuju na pozornici. Tvrđava ima posebno mjesto u cijelom spektru aktivnosti naše općine i želimo je, na ponos onima koji su je gradili i čuvali, a na korist budućim generacijama, potpuno obnoviti”, istaknuo je Vetma.

Kako je rekao za Hinu, uređenjem pozornice ta će se tvrđava dodatno afirmirati kao turistička destinacija, što će pridonijeti daljnjem razvoju turizma na području općine Klisa. U sklopu uređenja otvorene ljetne pozornice, na toj će se tvrđavi obnoviti i dva atraktivna objekta – Topnička vojarna  i Mali kvartir, rekao je. Istaknuo je kako je na temelju danas potpisanog ugovora predviđeno da radovi na uređenju otvorene pozornice budu završeni do proljeća 2023. “Vjerujemo kako će radovi biti završeni puno prije”, dodao je Vetma.
Od 5,5 milijuna kuna, koliko će stajati radovi, 85 posto osigurano je iz fondova Europske unije, a 15 posto financira Općina Klis.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.