UMJETNOST NAS OKRUŽUJE: Studenti Akademije likovnih umjetnosti oslikali nove motive na panoima u Maksimiru

Autor: Tea Šojat

Studenti Akademije likovnih umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji sa Centrom za kulturu i informacije Maksimir, ponovno su udahnuli novo ruho panoima u Maksimiru i time razveselili brojne građane i posjetitelje Grada Zagreba.

Svake godine po nekoliko puta, studenti ALU-a preslikavaju stare radovi i stvaraju nove motive u sklopu projekta Izložba na ulici. Tijekom oslikavanja radova, razgovor s prolaznicima je neizbježan,  ali i druženje s najmanjima. Naime, oslikavanju se rado pridružuju i djeca, što studente posebno veseli.

Prošle godine je princip Izložbe na ulici dobio Rektorovu nagradu, Sveučilišta u Zagrebu. U prvom planu je važnost odnosa umjetnosti i građana. Umjetnost je stvorena da oplemeni sve koje okružuje te da krasi naš Grad Zagreb –  ističu mladi umjetnici.

Ove godine projekt su financijski podržali u sklopu svojih projekata Murali Murtić i Artupunktura Turistička zajednica Grada Zagreba.

Izlažu: Ante Šabić, Antonela Šurbek, Dorian Horvatić, Dorian Pacak, Dorotea Budić, Helena Bosnić, Ida Jakovljević, Lana Lehpamer, Lora Elezović, Marta Katović, Nataša Devčić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Petra Divković, Tea Lovrić, Tea Švarić, Vid Vukelić, Zdenko Miša, Žaklina Sohora




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.