U petak ne propustite autorsku večer Igora Jelinovića u Kino klubu Split

Autor: Dnevno / M.T.

U petak, 23. listopada, s početkom u 20 sati, u Kino klubu Split održat će se autorska večer Igora Jelinovića uz prisustvo autora. Večer prije, u četvrtak, u sklopu diskurzivnog programa “U kvadrat”, s početkom u 20 sati, prikazat će se tri dokumentarna filma,

Prikazat će se filmovi “Dan Marjana” (2015), “Lula & Bručke” (2016), “Ultra” (2018), “Sandra i Marina” (2018), i  “Zoka i potočić” (2019). Ukupno trajanje programa je sat i po, a nakon programa slijedi moderirani razgovor koji će voditi Sunčica Fradelić.
 
Igor Jelinović splitski je redatelj s adresom u Zagrebu, gdje trenutno uspješno vodi udrugu Blank_filmski inkubator. Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te javnu, medijsku i međunarodnu komunikologiju u Milanu. Od 2011. režirao je niz kratkometražnih filmova. Voditelj je mnogih radionica i edukativnih programa. Filmovi su mu redovno prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Sarajevo film festival, Dani hrvatskog filma, Pulski filmski festival, Zagreb Film Festival, Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva). Središnja tema Igorovih filmova su intimni odnosi, nedostatak komunikacije i otuđenost, često prikazani s dozom odmjerenog humora i topline.
 
Večer prije, u četvrtak, u sklopu diskurzivnog programa “U kvadrat” s početkom u 20 sati prikazat će se tri dokumentarna filma, i to “Bageri proždiru zemlju” Martina Crvelina iz 1967., “Šolta – otok meda” Tine Ljubenkov iz 2019., te “Antarctic Traces” (Tragovi Antarktika) Michaele Grill iz 2019. Programom “U kvadrat” usporedo se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, recentne klupske produkcije, te suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta, a zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o programima i radu Kino kluba Split. Koordinator diskurzivnog programa je Zlatko Galić.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program se održava u sklopu osmog festivala nezavisne kulture – Platformata

Autor:Dnevno / M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.