U Dubrovniku predstavljena knjiga ‘Dalmacija-hrvatska ruža svjetova’

Autor: hina

Knjiga donosi sažeti pregled povijesti Dalmacije kroz vijekove, a u posebnim poglavljima opisani su odnosi s velikim europskim državama i kulturama, arheološke, povijesne i jezične posebnosti, vrhunski spomenici dalmatinske kulture i umjetničke baštine te znameniti Dalmatinci.

U Narodnoj knjižnici Dubrovnik večeras je predstavljena knjiga “Dalmacija – hrvatska ruža svjetova”, skupine od 53 autora.

Riječ je o izdanju koje 800 stranica donosi 260 autorskih tekstova i 1100 ilustracija. Knjiga donosi sažeti pregled povijesti Dalmacije kroz vijekove, a u posebnim poglavljima opisani su odnosi s velikim europskim državama i kulturama, arheološke, povijesne i jezične posebnosti, vrhunski spomenici dalmatinske kulture i umjetničke baštine te znameniti Dalmatinci koji su svojim djelima zadužili europsku i svjetsku baštinu.

Nizom eseja i članaka opisane su i mnoge druge značajke dalmatinskog identiteta.

Na večerašnjem predstavljanju o knjizi su govorili suradnici u projektu akademik Luko Paljetak, dr. Slavica Stojan, dr. Joško Belamarić, Jakša Fiamengo te izdavač i urednik Ante Mekinić dok je u prigodnom programu nastupila klapa Subrenum.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.