foto:Zagrebačka nadbiskupija

Treći susret Temeljne formacije animatora: Mjesto i pripadnost u zajednici

Autor: Dnevno

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 27. ožujka, održan je treći susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije. Na susretu je sudjelovalo dvadesetero sudionika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

foto:Zagrebačka nadbiskupija

Tema ovoga susreta bilo je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Cilj susreta bio je približiti sudionicima njihovo mjesto u Crkvi, upoznati ih s područjima na kojima mogu kao animatori djelovati te približiti im metode kojima se mogu služiti u svome djelovanju.

Nakon uvodne molitve i predstavljanja susreta, sudionicima je održana radionica Područje djelovanja animatora, u kojoj su se podsjetili na moguće zajednice u župi u kojima mogu djelovati.

Potom je uslijedila radionica Crkva, koju je vodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije. Nakon ručka i pauze, mladi su u vježbi Most gradeći polovice mostova radili na zajedništvu i suradnji. Posljednje predavanje na susretu odnosilo se na Animatorski bonton u kojem im je naglašena važnost određenih radnji i ponašanja u animaciji djece i mladih.

foto:Zagrebačka nadbiskupija

Susret je zaključen misnim slavljem, a ako ste ga propustili,  idući susret planiran je za svibanj, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.