fbpx
Foto: Tea Plepelić

TEA PLEPELIĆ I EMA SKLEPIĆ U WEST END BARU! Pogledajte izložbe ‘Cosmic Landscapes’ i ‘Priroda i užitak’

Autor: Dnevno.hr

Izložbe pod nazivom “Cosmic Landscapes” autorice Tee Plepelić te “Priroda i užitak” Eme Sklepić biti će otvorene u subotu 24. rujna u West End Art Baru (Gospodska 86 Stenjevec) s početkom u 19 sati. Plepelićkine slike rađene su tehnikom akril na platnu i papiru, dok se Sklepić bavi keramikom (bijela i kiparska glina, bojana i glazirana), a cilj izložbe je spojiti dvije tehnike, tj. dva umjetnička izričaja koji prikazuju prirodu u raznim oblicima i pojavama.

“Fotografije koje šalje nezamjenjivi teleskop Hubble, Tei pružaju neiscrpno nadahnuće i samu ju gurajući u nepregledne dubine Svemira. U svom osobnom bijegu u njegovu tamu ona pronalazi apstraktan život u svjetlosti punoj boja koje pršte s njenih slika dočaravajući nam nezamislivo daleke pejzaže Nebula, zvijezda, pa i cijelih galaksija. Kao što se tumačenje izraza apstrakcije u filozofiji odnosi na misaoni proces kojim se iz neke cjeline izoliraju pojedini elementi radi njihovog promatranja, tako Tea namjerno pojednostavljujući svemirske prizore u njima traži objekte koji ju fasciniraju i prikazuje ih samo njoj svojstvenom slikarskom logikom u tehnici akrila na platnu ili papiru.

U ovim radovima Tea je uspjela prizvati nedokučivost i sveobuhvatnu ljepotu samog Svemira i prostrti ga pred naša osjetila kako bismo se i mi mogli, bar na kratko, izgubiti u njegovim dubinama. Ovo su slike koje se ne gledaju samo očima. Ako im dozvolite prožeti će cijelo Vaše biće i povesti Vas kozmičkim krajolikom Teine duše”, stoji u najavi izložbe.


Teu je životni put odveo ju je u europsku prijestolnicu kulture

Tea Plepelić rođena je u Zagrebu 24. studenoga 1987. gdje je provela djetinjstvo i školovala se. Od ranih dana je iskazivala interes i talent za crtanje, ali i druge lijepe umjetnosti poput dizajna i keramike. Nakon osnovne škole, završila je slikarski smjer na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, te studirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Nakon toga životni put ju je odveo u europsku prijestolnicu kulture, Berlin, gdje je održavala radionice yoge i meditativnog crtanja, te izgrađivala svoj osebujni stil kojim će se predstaviti na
mnogim izložbama koje su uslijedile.

Danas ima dvoje djece, živi i radi između Zagreba i Ljubljane gdje studira na Arthouse, College of visual arts. Osim slikarskih platna i papira, oslikava tekstil, a upustila se i to vrlo domišljato i u ilustriranje svoje prve e-slikovnice.

Ema sjedinjuje ljubav prema ilustraciji, skulpturi i funkcionalnoj umjetnosti

Ema Sklepić rođena 1992. u Zagrebu gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer grafike. Kulmulacija raznih izražaja umjetnosti ju je dovela do keramike, gdje joj se sjedinjuje ljubav prema ilustraciji, skulpturi i funkcionalnoj umjetnosti.
U svom radu, Ema kroz ambijentalne skulpture ističe dubinu osjećaja misterije i ljepote naše Zemlje. Najveći užitak nalazi u izradi skulptura a kroz ljudsku figuru i licima naglašenih karaktera ili emocije, u promatraču cilja ostvariti osjećaje radosti, nadahnuća i mira. U izradi funkcionalnih predmeta uvijek voli dodati skulpturalni element i originalnost.

2020. Pohađa tečaj keramike u Pučkom otvorenom učilištu te unutar godinu dana kupuje svoju opremu, gradi kućni studio i kreće u avanturu izražaja kroz ovaj medij.
2021. Kreće s održavanjem radionica keramike gdje je cilj da svaka osoba izrazi sebe kroz glinu, s radionicama koje imaju vodstvo, ali ne i zadanu temu.
2022. Mijenja ime svojeg brenda iz Emas Studios u Shuma Keramika, jer u šumi vidi sinergiju elemenata,
snagu, misterij i ljepotu života, te potpuni mir i balans. Sve aspekte koji joj i dalje pružaju nadahnuće.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.