Svečanost u povodu stote obljetnice rođenja Slave Striegla

Autor: M.T./dnevno.hr

Gradska galerija Striegl predstavlja završnu izložbu u godini 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku. Riječ je o izložbi naziva ‘Šohaj – Kopač – Striegl: Analogije’, koja je otvarena u petak, 8. studenog, a trajat će do 27. ovoga mjeseca.

Izložba će predstaviti izbor djela koja se nalaze u vrhunskim dometima hrvatske i svjetske umjetnosti.

Ovaj put, predstavit će se izložba trojice autora: Slavka Kopača, Slavka Šohaja i Slave Striegla. Tri velika imena i imenjaka hrvatske povijesti slikarstva, većim dijelom druge polovice 20. stoljeća, koji nikada do sada nisu stavljeni u zajednički kontekst niti povijesno-umjetničkih, kritičkih komparacija niti onih izložbenih, a ova izložba potvrđuje da nije samo ime što ih povezuje.

Izložba je rezultat suradnje Moderne galerije i Gradske galerije Striegl.

Autorice i kustosice izložbe su Lada Bošnjak Velagić i Alma Trauber.

Otvorenje će se održati 8. studenog, u 19 sati, u Gradskoj galeriji Striegl, a izložba se može razgledati do 27. studenog 2019. Ulaz na izložbu je slobodan i besplatan.

Autor:M.T./dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.