Splitsko Gradsko vijeće odbilo smijeniti Štrljića s čela HNK

Autor: Marko

Predsjednica splitskog Gradskog vijeća Nevenka Bečić odbila je na dnevni red današnje sjednice tog tijela uvrstiti jučerašnji prijedlog Kazališnog vijeća splitskog HNK kojim se traži da se smjeni intendant Milan Štrljić.

Vijećnici SDP-a tražili su da se zahtjev Kazališnog vijeća za smjenom Milana Štrljića s mjesta intendanta splitksog HNK-a uvrsti u dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća, što je Nevenka Bečić glatko odbila. Po tumačenju Nevenke Bečić, zahtjev Kazališnog vijeća za smjenom intendanta Štrljića može biti uvršten na dnevni red neke od idućih sjednica Gradskog vijeća.

Kazališno vijeće splitskog HNK jučer je s četiri glasa za i jednim suzdržanim glasovalo za prijedlog kojim se od Gradskog vijeća traži da na današnjoj sjednici s dužnosti intendanta smijeni Štrljića, zbog, kako je objašnjeno, njegove nesuradnje s Kazališnim vijećem. Predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre jučer je rekla da su članovi tog vijeća šokirani najavom Gradskog vijeća sa sjednice od utorka (23. ožujka) da će na današnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća biti smijenjeni članovi Kazališnog vijeća, iako im mandat traje još dvije godine.

Službeno je potvrđeno da će se o smjeni sadašnjih članova Kazališnog vijeća raspravljati na današnjem završetku sjednice Gradskog vijeća.

Obrazlažući najavu o smjeni sadašnjih članova Kazališnog vijeća, dogradonačelnica Splita Anđelka Visković je na sjednici Gradskog vijeća u prošli utorak rekla kako Kazališno vijeće ne ispunjava svoje obveze, da nekvalitetno radi te da su uočeni i njegovi propusti u natječaju za novog intendanta.

Gradsko vijeće danas je usvojilo prijedlog osnovnog, programskog i financijskog okvira za HNK Split u narednom četvorogodišnjem razdoblju. Tim četvorogodišnjim planom, za koji je rečeno da je uvjet za raspisivanje natječaja za izbor novog intendanta splitskog HNK, utvrđeno je da se splitskom HNK za 2010. iz proračuna Grada izdvoji nešto više od 38 milijuna kuna, za 2011. godinu više od 39 milijuna kuna, za 2012. godinu više od 40 milijuna kuna, a za 2013. godinu više od 41 milijun kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.