Slikovnica o Marinu Držiću među najboljima u svijetu

Autor: hina

Kako je istaknuo akademik Luko Paljetak, velika je čast biti uvršten u takvu zbirku kad se zna da se svake godine u svijetu tiska oko 200.000 novih knjiga za djecu.

Na danšnjoj konferenciji za novinare dubrovačkog ogranka Matice hrvatske predstavljen je katalog ovogodišnjeg sajma knjiga za djecu u Bologni, a u katalogu White Ravens među 250 odabranih dječjih knjiga iz 40 zemalja uvrštena je i slikovnica “Marin Držić” autora Luke Paljetka koju je ilustrirala Andrea Peterlik-Huseinović.

Kako je istaknuo akademik Luko Paljetak, velika je čast biti uvršten u takvu zbirku kad se zna da se svake godine u svijetu tiska oko 200.000 novih knjiga za djecu. “Ovo je velik uspjeh i velika čast ne samo nama kao izdavaču jer sva djeca diljem svijeta mogu upoznati Marina Držića”, naglasio je akademik Luko Paljetak.

Slikovnica o Marinu Držiću dio je biblioteke Matice hrvatske Dubrovnik “Cvijeta” koja je namijenjena najmlađima. U njoj su objavljene još dvije slikovnice: “Miho Pracat” i “Ruđer Bošković” koje su također bile izložene na sajmu u Bologni.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.