Sedlar: Vrdoljakova serija neće pokvariti prodaju mog filma o Titu

Autor: Damir Kramarić

Tito je obilježio 20. stoljeće u Hrvatskoj i on je ljudima uvijek zanimljiv, pa nije nikakvo čudo da i Lordan Zafranović ovih dana dovršava dokumentarnu seriju o Josipu Brozu, ističe Sedlar.

Redatelj Jakov Sedlar, koji ovih dana također završava dokumentarac o Titu, tvrdi da serijal Antuna Vrdoljaka o istom čovjeku, koji se jučer počeo prikazivati na HTV-u, neće pokvariti prodaju njegova filma o Josipu Brozu.

– Moj će se dokumentarni film o Titu početi prodavati uz Večernji list za dva do tri tjedna i gotovo sam siguran da publici neće smetati što o istoj tematici mogu na HTV-u gledati serijal Antuna Vrdoljaka.. Tito je, baš poput Tuđmana i Pavelića, obilježio 20. stoljeće u Hrvatskoj i on je ljudima uvijek zanimljiv, pa nije nikakvo čudo da i Lordan Zafranović ovih dana dovršava dokumentaru seriju o Josipu Brozu – ističe Sedlar. Dodaje potom da prvu epizodu Vrdoljakove serije nije uspio gledati, ali da je uvjeren da je njegov kolega Tonči napravio solidan posao.

– Vrdoljak, Zafranović i ja koristili smo istu arhivu o Titu, pa je moguće da će se neke scene poklopiti. No, oni su snimali višesatni serijal, a ja film, pa se ne bojim da moj izbor najzanimljivijih detalja iz Titova života sažet u svega sat vremena publici neće biti zanimljiv – dodaje hiperproduktivni redatelj, koji je prije filma o Titu, snimio i dokumentarce o dr. Tuđmanu, te o Anti Paveliću.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.