Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Autor: M. T.

Program 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održava se od 22. do 24. studenog 2019. godine u splitskoj kinoteci Zlatna vrata.

Revija započinje projekcijama u čast redateljskih, odnosno snimateljskih ostvarenja Dušana Tasića i Andrije Pivčevića filmovima Aluvij Dušana Tasića i Kišno / Nevina subota Lordana Zafranovića

Iz popratnog programa organizatori ističu glazbeno-vizualne atrakcije dua Coka&Tudor koje su dio zabavnog programa u petak, a odvijat će se u Domu mladih, kao i projekcije odabranih filmova koji nisu ušli u konkurenciju glavnog programa.

Ove je godine selekcijska komisija u sastavu: redatelji i montažer Damir Čučić, filmolog Nikica Gilić, producentica Vera Robić-Škarica, redatelj i direktor fotografije Boris Poljak,  te animator Veljko Popović od prijavljenih 169 filmova u službeni program uvrstila 34 rada. Selekcijska komisija čini i ocjenjivački sud koji će odabrati najbolja filmska ostvarenja, a autorima će biti dodijeljene nagrade u kinoteci Zlatna vrata. Žiriranje se odvija prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e.

Vizualni identitet ovogodišnje Revije osmislio je Hrvoje Hrišl.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Kino klub Split domaćin je ovogodišnje Revije.




Autor:M. T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.