REKORDAN IZNOS Gitara Kurt Cobaina prodana za više od 6 milijuna dolara

Autor: Dnevno/M.V.

Za rekordnih 6.010.000 dolara, prodana je akustična gitara koju je frontman Nirvane Kurt Cobain svirao na nezaboravnom koncertu iz serije ‘MTV Unplugged’, objavila je aukcijska kuća Julien’s Auctions koja je organizirala dražbu.

Radi se o gitari Martin D-18E iz 1959. godine čiji je vrat, Cobain ukrasio letkom albuma “Feel the Darkness”, punk rock sastava Poison Idea iz 1992. godine kada je Nirvana bila s bandom na zajedničkoj turneji. Cobain je gitaru svirao na snimanju uživo u studenom 1993. godine, samo pet mjeseci prije smrti.

Na dražbi je ponuđena i pohabana crna vintage kutija s ljubičastom podstavom u čijem je pretincu bila i kožnata vrećica u kojoj je lider Nirvane navodno držao heroin o kojem je bio ovisan zadnjih godina života. Uz to, ponuđene su bile i druge memorabilije i instrumenti Nirvane, uključujući Fender Strat koji je Cobain koristio tijekom turneje “In Utero” 1994. godine te srebrna košulja koju je nosio u video spotu “Heart-Shaped Box”.

Dosadašnji svjetski rekord za gitaru prodanu na dražbi postavljen je u lipnju prošle godine kad je crni Fender Stratocaster Davida Gilmoura iz Pink Floyda prodan za 3,9 milijuna dolara, a prošle je godine i pulover, koji je Cobain nosio za vrijeme Unplugged izvedbe, Julien’s Auctions prodao za rekordnih 334.000 dolara.

(VIDEO) JEZIVO! Nitko vas ne bi uvjerio da je ova pjesma lažna i napravljena nakon smrti legendarnog pjevača




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.