Prigodna poštanska marka “Uskrs” po motivima Ive Dulčića

Autor: hina

Hrvatska pošta će u petak, 19. ožujka, pustiti u optjecaj marku u nakladi od 200 tisuća primjeraka.

Nominalna vrijednost marke je 3,10 kuna, a vrijedit će za plaćanje poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom poštanskom prometu, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte.

Autor marke je Danijel Popović, dizajner iz Zagreba, a motiv je djelo dubrovačkog slikara Ive Dulčića. Marka je tiskana u višebojnom ofsetnom tisku s dodatkom laka.

U prodaji će se naći i 1400 primjeraka prigodnih omotnica prvoga dana (FDC) te 100 primjeraka omotnica s prigodnim motivom. Žig prvoga dana bit će u uporabi 19. i 20. ožujka u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Skicom Ive Dulčića za golemu fresku uskrsnula Krista u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, Hrvatska pošta ove godine obilježava najveći kršćanski blagdan Uskrs. Ivo Dulčić (1916.-1975.) slikar je koji se isticao osobitim smislom za bogat kolorit i ljubav prema motivima iz svoga rodnog Dubrovnika.

Osobito je istaknut njegov rad na crkvenim vitrajima, a njegovo prvo zapaženo djelo bila je freska Krista Kralja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu iz 1959. godine, čija skica krasi ovu prigodnu marku Hrvatske pošte, ističe se u priopćenju.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.