Foto: Ines Novković, YouTube

PREKINULA DUGOGODIŠNJU MEDIJSKU ŠUTNJU: Nekadašnja zvijezda Story Supernove se vraća na scenu, iznenadit će vas njezina nova priča!

Autor: Dnevno

Od 21. siječnja 2022. na svim svjetskim online podcast platformama poput Spotifyja, Amazona, Buzzsprouta, Applea, Googlea i drugih počinje se emitirati podcast “La Fleur de la Solitude” umjetnice FreeDA Nere Immortelle u koprodukciji umjetničkih organizacija SOBA2 i Teatrum.

FreeDA Nera Immortelle novo je umjetničko ime koje označava prekretnicu u karijeri hrvatske umjetnice Nere Stipičević. Gledatelji su je upoznali u davnom “Story Supernova Showu” na Novoj TV, nakon čega je izdala album, završila Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, a onda se i povukla s estradne scene.

Nedavnim premijernim ovacijama publike na koncertnoj predstavi “Cvit samoće” u Klubu kazališta Komedija, FreeDA Nera Immortelle prekinula je sedmogodišnju autorsku, a podcastom “La fleur de la Solitude” ili “Cvit samoće” na engleskom jeziku prekida i sedmogodišnju medijsku šutnju te se predstavlja svjetskoj sceni svojim prvim artističkim intervjuom u formi storytellinga.

Potaknuta osobnom, kao i kolektivnom tjeskobom, u kazališnim projektima “FreeDA” iz 2015. i “Cvit samoće” iz 2021. balansira svojim talentima i kreira autentične hibridne forme, povezujući monodramu i intimni cabaret te koncert i predstavu. U svom trećem projektu “La Fleur de la Solitude”, autorica bira audiodigitalnu komunikaciju te integrira podcast, dramu i glazbu u formu inovativnog intervjua sa samom sobom, propitujući utjecaj zvuka na pojedinca u odsutnosti vizualnih distrakcija u današnje vrijeme.

Foto: Ines Novković

Cilj joj je ohrabriti publiku, prvenstveno mlade djevojke i žene na životnim prekretnicama, na barem jedno putovanje stazom samoće kako bi spoznale svoju autentičnost koja je autorici donijela brojne plodove i njezin unutarnji svijet učinila obojenijim. Zagovarajući brigu o mentalnom zdravlju putem kreativnog izričaja, FreeDA Nera Immortelle rezultat i proces osobne art terapije donosi u formi fiktivne priče s autobiografskim elementima koja nas kroz 12 epizoda vodi u Pariz.

U 2022. godini, kada je usamljenost ozbiljna prijetnja čovječanstvu, i pratimo proces duhovnog sazrijevanja hrvatske umjetnice, kroz njezin odnos s atipičnom francuskom psihoterapeutkinjom kojoj su najbolji prijatelji biljke.

Foto: Ines Novković

Materijal nastaje međunarodnom suradnjom FreeDA Nere Immortelle i francuskog glazbenika i producenta Vadima Erudacija. Hrvatska multidisciplinarna umjetnica na području glazbe i filma s adresom na Malti Andrea Giordani doprinijela je zvučnom identitetu projekta, a svjetski renomirana umjetnica Marina Mesar OKO i dugogodišnji suradnik grafički dizajner Vanja Cuculić obogatili su vizualni dio priče.




Neizostavno je spomenuti dugogodišnjeg produkcijskog suradnika Petra Cvirna, dramaturginju Dinu Vukelić i web dizajnericu i koordinatoricu Ivanu Radovniković Marković koji su s velikom vjerom i angažmanom podržali ovu inovativnu priču.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.